Polojasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Streľba na Jahodnej opäť na súde. Pred sudcu sa postavil muž, ktorý šoféroval auto, z ktorého strieľal Nigut
Zdielať na

Streľba na Jahodnej opäť na súde. Pred sudcu sa postavil muž, ktorý šoféroval auto, z ktorého strieľal Nigut

BANSKÁ BYSTRICA / Streľba na Jahodnej je opäť na súde. Na Špecializovaný trestný súd v Banskej Bystrici priviezli 39-ročného muža. Šoféroval auto, z ktorého Róbert Nigut strieľal zo samopalu. Na súde vypovedal aj muž, ktorý pokus o fyzickú likvidáciu prežil.

Šoféroval BMW, z ktorého strieľal Róbert Nigut. Po nevydarenej akcii, keď sa samopal v rukách východoslovenského mafiána zasekol, ich auto havarovalo. Nigut sa pokúšal zbaviť nepohodlného svedka tým, že auto aj šoféra zakliesneného za volantom polial benzínom, no zapáliť ho nestihol, keďže nenašiel zapaľovač. Tridsaťdeväťročný Gabriel, ktorý tak unikol smrti ale teraz sám skončil na lavici obžalovaných. "Je obvinený z obzvlášť závažného zločinu úkladnej vraždy, kde je sadzba 20 až 25 rokov," uviedol obhajca Viktor Križiak. 

V procese s Nigutom, ktorého v roku 2015 za streľbu na Jahodnej odsúdili, vystupoval ako korunný svedok. Vo štvrtok tvrdil, že sám je nevinný a o pripravovanej vražde muža z Gelnice nič nevedel. "Bol podvedený orgánmi činnými v trestnom konaní, ktorí mu sľubovali, že pokiaľ bude ako svedok spolupracovať, tak dosiahne beztrestnosť alebo úľavy v zmysle trestného poriadku," povedal Križiak.

Vypovedal aj muž, ktorého sa Nigut pokúšal zlikvidovať, streľbu našťastie prežil. Pre TV JOJ sa vyjadrovať nechcel.

Obžalovaný vo štvrtok senát požiadal o prepustenie z väzby. Tam skončil vo februári 2019 po tom, čo sa vyhýbal výsluchom. "Obžalovaný požiadal o prepustenie z väzby na slobodu, čo senát zamietol," uviedla hovorkyňa špecializovaného trestného súdu Katarína Kudjáková. V prípade dokázania viny hrozí 20 až 25 rokov alebo doživotie.

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy