Skoro jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Na ulici našli pamäťovú kartu. Jej obsah bol šokujúci, boli na nej zábery vraždy
Zdielať na
Krimi

Na ulici našli pamäťovú kartu. Jej obsah bol šokujúci, boli na nej zábery vraždy

Archívna reportáž

Americká FBI vyšetruje zločiny človeka, ktorého považuje za najmasovejšieho vraha v celej histórii krajiny. Dnes už 79-ročný muž sa priznal k 93 vraždám.

ANCHORAGE / Na ulici v aljašskom Anchorage našli pamäťovú kartu, ktorá obsahovala videá zaznamenávajúce škrtenie ženy a fotografie, na ktorých leží dole tvárou v nákladnom aute. V súvislosti s prípadom zatkli 48-ročného muža. Informuje o tom agentúra AP s odvolaním sa na políciu a úradný dokument o jeho obvinení.

Podľa polície v Anchorage žene z videa zrejme patria ľudské ostatky, ktoré našli začiatkom októbra pri diaľnici. V súčasnosti pracujú na jej identifikácii a určení spôsobu, ako prišla o život.

Na karte sa podľa spomínaného dokumentu nachádzalo 39 fotografií a 12 videí. Na videách je vidieť, ako ženu niekto škrtí. V jednom videu je počuť mužský hlas, ako hovorí "jednoducho zomri". Na snímkach je žena zase prikrytá pod dekou na hotelovom vozíčku na batožinu alebo v zadnej časti nákladného auta.

Zmieneného Briana Stevena Smitha zatkli v utorok na základe obvinení z vraždy. Muž sa v stredu objavil na súde. Podľa námestníčky okresného prokurátora Brittany L. Dunlop si tento prípad vyžaduje, aby sa dostal pred veľkú porotu.

Hovorca polície MJ Thim uviedol, že sa domnievajú, že Smith veci na karte nahral sám a že sa vražda pravdepodobne stala začiatkom septembra. Smith žije v Anchorage, no pochádza z Juhoafrickej republiky. Policajti vyšetrujúci súbory z karty si Smitha, ktorý má prízvuk, pamätali z iného vyšetrovania a zistili, že začiatkom septembra mal na svoje meno objednanú izbu v miestnom hoteli. Ako sa uvádza v dokumente, tamojší koberec sa zhoduje s kobercom na záberoch. Vyšetrovatelia tiež použili záznamy o vozidlách a mobilných telefónoch.

Pozrite si archívnu reportáž o masovom vrahovi, ktorého odsúdili za viac ako 80 vrážd: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy