Oblačno
15°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
V Maroku zadržali Slováka, po ktorom pátral Interpol. Odsedieť si má 11 rokov
Zdielať na

V Maroku zadržali Slováka, po ktorom pátral Interpol. Odsedieť si má 11 rokov

CASABLANCA / Pokračujeme úspechom slovenského Interpolu. V Maroku sa polícii podarilo po prvý raz nájsť a dostať do väzenia Slováka, ktorého zadržali v Casablance. Išlo o Lukáša Matejkoviča, ktorému bol ešte pred 2 rokmi vydaný európsky zatykač.

Lukáš Matejkovič sa ešte v roku 2014 pokúsil o obzvlášť závažný zločin podvodu v štádiu pokusu. Muž podnikal a svoje zákazky realizoval najmä v Michalovciach.

Podľa informácií TV JOJ išlo o obchodný fiktívny kontrakt. Od jednej spoločnosti chcel vylákať finančné prostriedky, kde by škoda dosiahla až výšku 160 000 eur. 32-ročný muž z Topoľčian si mal odsedieť 11 rokov za mrežami so stredným stupňom stráženia.

Lukáš ešte v máji minulého roka býval u svojej matky, ktorej povedal, že odchádza na služobnú cestu do Českej republiky. Po odchode z domu sa ale po ňom zľahla zem. Muža následne hľadala polícia na základe červeného obežníka Interpolu. Lukáš Matejkovič sa podľa informácií TV JOJ určitý čas zdržiaval aj v Mexiku a v Brazílii.

Podľa fotografií je zrejmé, že počas úteku výrazne schudol a zmenil imidž. Interpol ho odovzdal do rúk spravodlivosti po takmer piatich rokoch od pokusu spáchania obzvlášť závažného zločinu. Túto záležitosť komplikoval fakt, že Slovensko nemá s Marokom bilaterálnu zmluvu.

"Po ukončení vydávacieho konania a po odsúhlasení extradície marockou vládou bol Lukáš Matejkovič prepravený na Slovensko a okamžite dodaný do výkonu trestu odňatia slobody," informoval hovorca policajného prezídia Michal Slivka. 

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy