Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Vo Vrátnej zasahoval vrtuľník. Na pilčíka pri práci padol kmeň
Zdielať na

Vo Vrátnej zasahoval vrtuľník. Na pilčíka pri práci padol kmeň

VRÁTNA / Predpoludním sa pri Terchovej stalo nešťastie, pri ktorom prišiel o život 34-ročný pilčík. Vo Vrátnej doline naňho pri ťažbe spadol mohutný kmeň. Snažili sa mu pomôcť záchranári aj kamarát, ktorý s ním v lese pracoval.

V neprístupnom teréne 34-ročného muža zasiahol hrubý kmeň stromu. Do Vrátnej preto musel letel aj vrtuľník. Dvaja kolegovia v Starej doline pílili a sťahovali stromy, keď 34-ročného Martina nešťastne zasiahol kmeň smreka. Pilčík následne padal strmým terénom. Lesnému robotníkovi najskôr pomáhal jeho kolega, práve on mu podal laickú resuscitáciu, a to až do príchodu záchranárov. "Pri príchode na miesto jeho kolega, ktorý s ním bol v lese, mu už poskytoval prvú pomoc, my sme sa pripojili k záchrane tohto pacienta," opísal záchrannú akciu Ján Hanuliak príslušník HZS Malá Fatra.

​Do Vrátnej doliny letela aj helikoptéra s lekárom na palube. "Lekár bol z paluby vysadený pomocou navijaka, žiaľ, zranenia pacienta boli tak rozsiahle, že ani privolaní leteckí záchranári mu už nedokázali pomôcť a zraneniam na mieste podľahol," povedala Zuzana Hopjaková, ATE Poprad. "V tomto prípade bolo začaté trestné stíhanie pre prečin usmrtenia. Okolnosti, za akých došlo k tragédii, sú predmetom vyšetrovania," informovala Jana Balogová, hovorkyňa KR PZ Žilina.

Martin pochádzal z Oravy, bol ale živnostník, úrazom, ktorý mal tragické následky sa tak inšpektorát práce zaoberať nebude.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy