Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Polícia zastavila autobus pre otvorený batožinový priestor. Nasledovala neplatná STK, ale aj alkohol v dychu vodiča
Zdielať na

Polícia zastavila autobus pre otvorený batožinový priestor. Nasledovala neplatná STK, ale aj alkohol v dychu vodiča

NITRIANSKE RUDNO / Prezradil ho otvorený batožinový priestor. Reč je o vodičovi autobusu, ktorý išiel pre deti do Nitrianskeho Rudna. Ľudia policajtov upozornili na to, že má otvorený kufor. Zastavili ho a nestačili sa čudovať. Autobus mal prasknuté čelné sklo, neplatnú STK, a aby toho nebolo málo, jeho vodič nafúkal.

"Mali sme ísť na exkurziu, mali sme objednaný autobus. Autobus prišiel," uviedol riaditeľ základnej školy Nitrianske Rudno Martin Škraban. Z exkurzie ale nič nebolo. Autobus totiž zastavili policajti, pretože mal počas jazdy otvorený batožinový priestor. Policajti kázali vodičovi, aby kufor zatvoril a pýtali si od neho doklady. Zaujalo ich prasknuté čelné sklo. Zistili, že autobus nemal na ceste čo robiť. "Autobus nemal platnú STK," uviedla policajná hovorkyňa v Trenčíne Danka Adámiková.

"Jazdiť na autobuse bez STK je veľká nezodpovednosť. Môže mať brzdy zlé," povedal Ján Hanzel z autoškoly v Prievidzi. Deti, našťastie, do autobusu nenastúpili. Exkurziu museli zrušiť. Šokovaní zostali potom ako dali policajti vodičovi fúkať. "Vodič sa podrobil dychovej skúške s pozitívnym výsledkom," dodala Adámiková.

Vodič autobusu policajtom tvrdil, že alkohol nepil, ale pred jazdou užil lieky. "Z liekov sa nepredpokladá, že by mohla byť hladina alkoholu v dychu," tvrdí námestník nemocnice v Bojniciach Milan Henčel. Vodič autobusu sa pre TV JOJ vyjadriť odmietol. Mimo záznam priznal, že nafúkal, ale podľa jeho slov z tabletiek, ktoré pred jazdou užil. Tie ukázal aj policajtom. "Vodičovi bol vzatý vodičský preukaz a ďalšia jazda zakázaná," povedala Adámiková.

V utorok to nebol jediný vodič, ktorý za volantom nafúkal. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy