Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Pokračuje súd s mužom, ktorý takmer dobodal dvoch ľudí
Zdielať na

Pokračuje súd s mužom, ktorý takmer dobodal dvoch ľudí

KOŠICE / V januári v roku 2015 takmer prišli o život dvaja mladí Košičania, Simona a Lukáš. V lokalite Súdky ich v zaparkovanom aute prekvapil Simonin expriateľ Jozef. Vojenskou dýkou ich bodal hlava nehlava. Dievčina a jej nový priateľ útok prežili. Hoci si obžalovaný mladík vypočul už dva rozsudky, stále je na slobode. Po takmer dvojročnej prestávke dnes pokračoval súdny proces.

Prípad pokusu o dvojnásobnú vraždu nie je ukončený ani po takmer piatich rokoch. Obžalovaný Jozef do súdnej siene dokonca ani neprišiel. Po druhý raz súd poslal Jozefa do väzenia na 9 rokov.

Po odvolaní Krajský súd rozsudok zrušil a tak sa procesné strany opäť stretli na prvostupňovom súde. Na programe bol výsluch znalca z odboru psychiatrie, ktorý tvrdí, že Jozef konal zo žiarlivosti. 

Mama napadnutej Simony to ale odmieta: "To je hlúposť, lebo keby zo žiarlivosti sa mali všetci navzájom vraždiť, tak vyhynie polovica ľudstva si myslím, určite."

"Menovaný v čase trestného činu trpel na prechodnú duševnú poruchu, ktorá sa prejavila, ktorá sa prejavila zúžením vedomia, a došlo teda k zníženiu ovládacej a rozpoznávacej činnosti," tvrdí súdny znalec.

Poškodení a ich rodiny sú naopak presvedčení o tom, že Jozef konal pri plnom vedomí a na brutálny skutok sa dopredu pripravil. Podľa nich teda nešlo o skratové a náhle konanie.

"Nie je to ako v afekte, niečo také sa nerobí, že si doma pripravím, naostrím nožík , dám si kuklu, vezmem si paralyzér, idem za dotyčnými, sledujem ich, a prepadnem v aute, to je všetko pripravované," vraví Simonina mama.

Uznávaný znalec pripravil posudok na základe objednávky obžalovaného a jeho právnika.

"To bolo dačo strašné, to som mohla ísť radšej do kina na komédiu, ako na tento súd, ja nemám slov," komentuje to Simonina mama.

Rozsudku sa poškodený tak skoro nedočkajú. Súd si totiž vyžiadal kontrolný posudok zo súdno-znaleckého ústavu. Proces odročili na neurčito.

Simonina mama sa pohoršuje: "Na to sa ani nedá reagovať, lebo 5 rokov, už malo byť dávno… už mohol mať aj on pokoj, keď sa to tak vezme."



Brutálne útoky sa žiaľ dejú často v rodinách:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy