Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Špičkový slovenský kickboxer si pomýlil jarmok s ringom. Za asistencie otca brutálne dobil mladého muža
Zdielať na

Špičkový slovenský kickboxer si pomýlil jarmok s ringom. Za asistencie otca brutálne dobil mladého muža

STARÁ ĽUBOVŇA / Špičkový slovenský kickboxer si v Starej Ľubovni pomýlil boxersky ring s ulicou. Počas nedávneho jarmoku tam brutálne dobil mladého muža. Šokujúce je, že mu pritom asistoval jeho otec. Pred sudcu dnes predstúpili so sľubmi i s peňažnou zárukou. Verdikt však bol nekompromisný.

Majster Slovenska v boxe, vicemajster v kickboxe a držiteľ prestížnych európskych titulov. Muž (27) zo Zlatých Moraviec na východe Slovenska ale svoje správanie nezvládol. Na autentických policajných záberoch je vidieť, že muž si vybral nevhodný ring a nerovného súpera. Podľa polície sa vôbec nepoznali a zarážajúce je, že pri bitke asistoval športovcovi jeho otec. "Obaja útočníci napadnutého muža udierali a kopali do celého tela. Neprestali ani po tom, čo muž spadol na zem," opísala udalosti Jana LIgdayová, hovorkyňa KR PZ v Prešove.

​Majster Slovenska si následne do bezvládneho muža bezcitne kopne. Tento jeho zákrok zamrazil aj dlhoročného trénera a rozhodcu kickboxu. "Tá noha tam na koniec určite nemala byť," poznamenal Jozef Klein. Rozhodca zároveň povedal, že takýto zákrok sa neodpúšťa, toto sa nerobí ani medzi profesionálmi. "Tak my by sme ho vyhodili, keby bol v našom oddiele, tak v tom momente by končil a už by u nás nemohol trénovať, darmo, nech je aj nádejný majster sveta," dodal Jozef Klein.

Napadnutý mladík teraz leží v ľubovnianskej nemocnici a je vážne zranený, pri bitke mu násilníci pomliaždili hrudnik i brucho a natrhli tkanivo pečene. "Momentálne je pacient stabilizovaný a predpokladáme dĺžku jeho hospitalizácie na 4 až 6 týždňov," informoval Milan Knapík, Ľubovnianska nemocnica n.o. 

Tréningy mladého športovca nateraz skončili. Sudkyňa staroľubovnianskeho okresného sudu rozhodovala čo s otcom i jeho synom bude po takomto nešportovom správaní ďalej. Obaja idú do väzby. "Súd neprijal ponúknutú peňažnú záruku, ani sľub obvinených a rovnako nenahradil väzbu dohľadom probačného a mediačného úradníka. Rozhodnutie okresného súdu nie je právoplatné a vo veci bude rozhodovať krajský súd," povedala Ivana Petrufová, hovorkyňa súdu. 

Pozrite si aj reportáž o kikboxerovi, ktorý zbil policajtov, lebo tvrdil, že do neho vstúpil satan:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy