Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Obrovská smola vodiča nákladiaku: Náves sa mu odpojil priamo na koľajisku
Zdielať na

Obrovská smola vodiča nákladiaku: Náves sa mu odpojil priamo na koľajisku

BRATISLAVA / Na železničnom priecestí v mestskej časti Ružinov narazil nákladný vlak do návesu nákladiaka. Podľa informácií TV JOJ vodič nákladného auta dodržal pravidlá cestnej premávky, keď prechádzal cez priecestie. Náves, ktorý ťahal, sa ale odpojil a zostal na koľajách. Rušňovodič nákladného vlaku už nedokázal s rozbehnutým strojom zabrzdiť a do návesu narazil.

K nárazu došlo na priecestí na Ivanskej ceste. Náves zostal stáť zadnou časťou na koľajniciach. Problém nastal vo chvíli, keď cez priecestie prechádzal nákladný vlak. Vodič nákladného auta s českým evidenčným číslom už náves nestihol zapojiť a tak zrážke s vlakom nedokázal zabrániť. Vlak po náraze odrazil náves do stĺpiku, ktorý strhol na zem. Na miesto smerovali hasiči aj policajti. "Pomocou vyslobodzovacieho náradia sme museli s nejakými úkonmi podvihnúť príves aby si ho mohol zapojiť," uviedol veliteľ zásahu hasičov Pavol Monsberger. 

Policajti počas toho riadili dopravu. Pri nehode sa na šťastie nikomu nič nestalo. Vydýchnuť si mohla aj cyklistka, ktorá v tom čase prechádzala okolo. Aj vďaka rýchlej pomoci hasičov mohlo nákladné auto spolu s vlakom po vyše hodine priecestie opustiť a cesta bola opäť prejazdná. Polícia nehodu uzavrela ako škodovú udalosť.

Muž vošiel vlaku rovno do dráhy, zostal zakliesnený pod vozňom. Prežil len zázrakom:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy