Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Rybári volali policajtov! Z nádrže vytiahli trezor, bol ale rozrezaný
Zdielať na

Rybári volali policajtov! Z nádrže vytiahli trezor, bol ale rozrezaný

DIVINKA / Z vodnej plochy pri obci Divinka vytiahli hasiči zo záchrannej brigády trezor. Vytŕčajúcu časť si na vodnej hladine všimli rybári, privolali teda políciu a tá hasičov.

Nádrž pri obci Divinka je vyhľadávaným lovným revírom. Rybárov je tu neúrekom nielen cez víkendy, ale aj v týždni. Dvaja z nich si na hladine všimli vytŕčajúce kovové časti trezora. Keďže netušili o čo ide privolali políciu. Ťažký trezor vytiahli hasiči zo záchrannej brigády. Rozrezané časti naznačovali, že zrejme bude pochádzať z trestnej činnosti.

Nejde pritom o prvý podobný nález, potom, čo začali po 17. rokoch vypúšťať Hričovský kanál, našli v ňom dovedna už 5 utopených áut. "Slovensko má takú dosť pestrú minulosť a boli tu aj nejaké mafiánske skupiny," hovorí svedok. 

Zatiaľ najzávažnejším nálezom sú kostrové pozostatky človeka v aute, ktoré vytiahli pri obci Hvozdnica v Bytčianskom okrese v polovici augusta. Auto bolo v pátraní od roku 2004. "Bola nejaká pohrešovaná osoba je to 10-14 rokov, čo ho niet," vraví obyvateľ obce. 

Na dne kanála pri Hliníku nad Váhom našli aj dve strelné zbrane. Rovnako ako tie, aj nájdený trezor budú musieť najskôr skúmať experti 

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy