Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
V nočnom rýchliku zomrel 37-ročný stevard. Nepomohlo ani hodinové oživovanie
Zdielať na

V nočnom rýchliku zomrel 37-ročný stevard. Nepomohlo ani hodinové oživovanie

HUMENNÉ / Nastúpil do nočnej zmeny, no domov sa už nevráti. V rýchliku z Bratislavy do Humenného bojovali laici aj profesionálni záchranári o život 37-ročného muža, ktorý vo vlaku pracoval ako stevard. Ani hodinové oživovanie, žiaľ, nebolo úspešné. Podľa informácií Jany Veľasovej príčina smrti zatiaľ nie je známa.

Stevardovi na pomoc privolali záchranárov. V areáli humenskej železničnej stanice zasahovali po pol siedmej ráno. Stalo sa to v nočnom rýchliku z Bratislavy do Humenného. Stevardovi najprv pomáhali laici, potom v pomoci pokračovali záchranári. "Posádka po príchode na miesto prevzala kardiopulmunálnu resuscitáciu, ktorú vykonávala približne hodinu," uviedla hovorkyňa záchranárov Katarína Načiniaková. 

Napriek veľkej snahe sa stevarda zachrániť neporadilo. Podľa zistení polície ide o 37-ročného Jána z Trnavy. "Obhliadajúci lekár na mieste predbežne cudzie zavinenie vylúčil," povedala policajná hovorkyňa v Prešove Jana Ligdayová. 

Okolnosti úmrtia jasné nie sú. Presnú príčinu smrti lekár určiť nevedel a v prípade nariadil pivu. 

Podľa národného dopravcu vlaky nie sú vybavené automatizovaným externým defibrilátorom. Prístroj sa nachádza iba v dvoch železničných staniciach, a to v Bratislave a v Košiciach.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy