Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Policajný funkcionár mal nehodu. Odmietol fúkať, skončil tak v cele
Zdielať na

Policajný funkcionár mal nehodu. Odmietol fúkať, skončil tak v cele

HANDLOVÁ / Pracovníci Inšpekcie ministerstva vnútra v utorok cestovali do Prievidze. V cele tam skončil policajný funkcionár z Handlovej. V pondelok večer mal mať nehodu. V obci narazil do značky. Po nehode sa vyhováral, že za volantom sedela jeho manželka. Navyše odmietol fúkať. Noc tak strávil v cele.

Policajný funkcionár havaroval v týchto miestach. Doslova pod oknami obvodného oddelenia. Počas prejazdu zákrutou sa dostal mimo cestu a narazil do dopravnej značky. "Účastníkom bol príslušník policajného zboru, ktorý ako vodič osobného motorového vozidla narazil do dopravného značenia a ďalej v jazde nepokračoval," informovala Petra Friese z Ministerstva vnútra SR. 

S autom sa nedokázal pohnúť a preto zostal sedieť vonku. O chvíľu boli na mieste jeho kolegovia. Funkcionár podľa informácií TV JOJ z prostredia vyšetrovania svojim kolegom tvrdil, že on za volantom nesedel. Údajne povedal, že šoférovala jeho manželka. Po nehode sa na mieste však nachádzal len sám.

Policajti mali podozrenie, že pred jazdou pil, dali mu fúkať. "Vodič sa na mieste odmietol podrobiť dychovej skúške a odberu krvi za účelom zistenia požitia alkoholu," uviedla Friese. 

"Nechcel fúkať, lebo vedel, že nafúka. Títo ľudia majú tendenciu bagatelizovať túto vec," myslí si psychiatrička Darina Hrabovská. Muži zákona neváhali a svojho nadriadeného zatvorili do cely, kde strávil noc. Na krku má už aj obvinenie. "Krajská prokuratúra Trenčín vykonáva dozor nad trestným stíhaním, v ktorom vyšetrovateľ vzniesol príslušníkovi Policajného zboru obvinenie pre prečin ohrozenie pod vplyvom návykovej látky," potvrdil Vlastimil Krokvička z Krajskej prokuratúry Trenčín. 

"Pokiaľ osoba odmietne fúkať, hľadí sa na ňu, akoby bola pod vplyvom alkoholu, nad 1 promile," vraví právnik Róbert Pietrik. 42-ročný muž bude musieť s najväčšou pravdepodobnosťou rady polície opustiť.

Pozrite si archívnu reportáž o podobnej situácii: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy