Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
NAKA zasahovala na Záhorí. Dvojica skončila v putách
Zdielať na

NAKA zasahovala na Záhorí. Dvojica skončila v putách

ZÁHORIE / Na Záhorí zasahovala Národná protizločinecká jednotka. Akcia, pri ktorej prehľadali rodinné domy bola zameraná na drogy. V putách skončili dvaja muži.

Policajti jedného z dvojice, 27-ročného Jána, sledovali dlhšiu dobu. V obci Lakšárska Nová Ves mal za rodinným domom v letnej kuchyni variť pervitín. Podľa informácií televízie JOJ drogu varil raz do týždňa, približne dva alebo tri dielce v striekačke.

Okrem varenia, ktorému sa venoval od začiatku januára 2017, obchodoval dlhé roky aj s marihuanou. "Drogy mal predávať konečným užívateľom. Jedným z nich mal byť aj druhý z obvinených, 38-ročný Marek R.," informuje hovorca prezídia PZ SR Michal Slivka. 

Policajti a kukláči pri razii zaistili nielen desiatky dávok, ale aj náboje. Dokonca zatavenú striekačku mal aj pri sebe. Jána po zadržaní predviedli na policajnú stanicu a vyšetrovateľ ho obvinil z drogovej trestnej činnosti. Obvinený je aj 38-ročný Marek, ktorý sa nielenže s Jánom dobre poznal a tovar od neho kupoval, ale taktiež pestoval marihuanu.

A to od začiatku tohto roka v záhradnej chatke v chatovej oblasti pri Rohožníku.

Policajti pri domovej prehliadke sušenú rastlinu aj zaistili. Všetok materiál poslali na expertízne skúmanie. 

Obom obvineným mužom teraz v prípade dokázania viny hrozia vysoké tresty. Jánovi až 15 rokov, Marekovi o 5 rokov menej.

"Vyšetrovateľ v tejto súvislosti už spracoval podnet na ich väzobné stíhanie, ktorý podal prokurátorovi," dodáva Michal Slivka. 

Policajti NAKA vykonali rozsiahlu raziu zameranú na drogy aj v Trnave, Skalici a v Žiline. Podľa informácií TV JOJ z prostredia vyšetrovania sa im podarilo zadržať 9 osôb: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy