Skoro jasno
15°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Obyvateľov paneláku na bratislavskom sídlisku museli evakuovať. V jednom z bytov vypukol rozsiahly požiar
Zdielať na

Obyvateľov paneláku na bratislavskom sídlisku museli evakuovať. V jednom z bytov vypukol rozsiahly požiar

BRATISLAVA / Rušný nedeľný večer zažili obyvatelia jedného z panelákov na Bebravskej ulici v Bratislave. Pre požiar ich museli hasiči evakuovať. Plamene úplne zničili jednoizbový byt, ktorého obyvateľka skončila v nemocnici.

V byte začalo horieť vo večerných hodinách. Operačné stredisko na miesto vyslalo viac ako dve desiatky hasičov. Plamene šľahali z okna jednoizbového bytu na 4. poschodí. Oheň sa rýchlo rozširoval a úplne zničil celý interiér. Hasiči v byte našli 58-ročnú ženu, ktorej poskytli prvú pomoc. Následne ju záchranári previezli do nemocnice.

Obyvatelia ďalších bytov museli opustiť svoje domovy. Večer strávili v evakuačnom autobuse hasičského zboru. V pohotovosti bolo aj vedenie mestskej časti. Starosta pripravoval plán, ak by v prípade potreby museli ľudia prespať v náhradných priestoroch. Po meraniach ovzdušia sa ale ukázalo, že obyvatelia bytovky sa môžu vrátiť späť do svojich bytov. Podľa informácii od starostu mohla požiar spôsobiť neuhasená cigareta. Aká bola presná príčina požiaru bude známe až po skončení vyšetrovania.  

Súvisiace články

Najčítanejšie správy