Jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Rodine s trojročnou dcérkou začalo horieť počas jazdy auto. Unikli v poslednej chvíli
Zdielať na

Rodine s trojročnou dcérkou začalo horieť počas jazdy auto. Unikli v poslednej chvíli

DONOVALY / Výlet na Donovaly sa zmenil na drámu. Rodine s trojročnou dcérkou začalo horieť počas jazdy auto. Pred plameňmi unikli v poslednej chvíli. Hasiť pomáhali aj okoloidúci vodiči, každý kto mal hasiaci prístroj pribehol na pomoc. Plamene však už boli obrovské.

Rodina zo Šale pricestovala na stredné Slovensko, tešili sa na výlet na Donovaloch, všetko ale skomplikoval požiar. Auto, ktoré si požičali od starého otca im vypovedalo službu doslova kilometer pred cieľom. Horieť začalo počas jazdy. "Išiel som hore a videl som dym, odrazu všetko zastalo, plameň šľahal z motora, tak sme utekali pomáhať," povedal svedok nehody. 

Rodičia aj ich malá dcérka pred plameňmi unikli, z horiaceho vozidla sa bezpečne dostali von. Zo všetkých strán sa k ním zbehli ľudia ochotní pomôcť. Vodiči nákladných áut, ale napríklad aj autobusov priniesli hasiace prístroje, ktoré vo svojich vozidlách našli. "Posádka bola evakuovaná, vozidlo bolo prázdne, zasiahnuté tak požiarom, že vyhorelo," povedal hasič Roman Falťan. 

Vďaka pomoci okoloidúcich ľudí, ktorí neváhali pri horiacom aute zastaviť, sa rodine podarilo pred plameňmi zachrániť aj všetky osobné veci. Príčina vzniku požiaru ešte známa nie je, no keďže ako prvá začala horieť motorová časť, zrejme pôjde o technickú poruchu. Do cieľa sa napokon rodina dostala, a to aj napriek niekoľkohodinovej komplikácii.

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy