Polojasno
22°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Ladislav zbadal na zemi ležať muža. Namiesto pomoci ho okradol
Zdielať na

Ladislav zbadal na zemi ležať muža. Namiesto pomoci ho okradol

HUMENNÉ / Zbadal na zemi ležať muža a namiesto toho, aby mu pomohol, okradol ho. Podľa záchranárov išlo o kolaps v dôsledku mozgovej príhody, a kým bezvládny muž bojoval o život, 58-ročný Ladislav ho pripravil o peňaženku. Žije na ulici a hovorí, že vidina toho, že bude mať za čo prežiť deň, bola silnejšia.

V jednom z pohostinstiev na námestí museli okrem záchranárov napokon na mieste musel zasahovať aj policajti. Na toalete skolaboval jeden zo zákazníkov. Podľa záchranárov malo ísť o cievnu mozgovú príhodu. Bezvládne telo našiel na zemi muž, ktorý tvrdí, že mu chcel pomôcť, no popri tom urobil niečo, za čo sa teraz hanbí. "Ladislav využil túto chvíľu a  pod zámienkou poskytnutia pomoci  mužovi z tašky odcudzil peňaženku," uviedla prešovská policajná hovokyňa Jana Ligdayová. 

Ladislav je bezdomovec. Vraví, že po tom ako prišiel o prácu, skončil na ulici a bez strechy nad hlavou je už sedem rokov. Ku krádeži sa priznal. Vraví, že z peňaženky zobral 50 eur a doklady vrátil. "Silnejšie to bolo, peniaze, lebo keď ste na ulici, potrebujete každú korunku. Prežiť deň, prežiť noc," uviedol obvinený Ladislav, ktorého policajti obvinili z trestného činu krádeže. Stíhaný je na slobode. Hrozí mu až dvojročné väzenie.

Pre muža to nie sú prvé problémy so zákonom. Povedal, že vo výkone trestu bol už dvakrát, pričom v oboch prípadoch malo podľa jeho slov ísť o drobné krádeže.

Najčastejšou skupinou, ktorú sa zlodeji snažia okradnúť, sú dôchodcovia. Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy