Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Dlhé roky ju týral vlastný syn. Teraz žiadal od súdu zmenu trestu, no matka si nevie predstaviť, že sa vráti
Zdielať na

Dlhé roky ju týral vlastný syn. Teraz žiadal od súdu zmenu trestu, no matka si nevie predstaviť, že sa vráti

MEDZILABORCE / Ženu z Repejova dlhé roky týral jej vlastný syn. Súd ho právoplatne poslal za mreže a nariadil mu ochranné protialkoholické liečenie. Odsúdený však žiada trest zmeniť. Matka si nevie predstaviť, že by sa mal vrátiť domov.

Matka 38-ročného muža tvrdí, že syn ju týral viac ako 15 rokov. Vysvetľuje, že na útek z vlastného domu musela byť vždy pripravená. Spala pri otvorenom okne. Rastislav z Repejova sa na súde k týraniu priznal. "Spala som v teplákovej súprave oblečená a čakala som, kedy na mňa vyskočí. To je život?" pýta sa matka obvineného Božena. 

"Matku ponižoval, vulgárne jej nadával, vyhrážal sa jej smrťou a pod hrozbou násilia od nej žiadal finančné prostriedky na kúpu alkoholu," povedala policajná hovorkyňa v Prešove Jana Ligdayová. Za zločin týrania blízkej a zverenej osoby v súbehu s krádežou ho súd právoplatne uznal za vinného. "Za to sa odsudzuje na úhrnný trest odňatia slobody vo výmere sedem rokov nepodmienečne," uviedol predseda senátu Okresného súdu Humenné. Okrem toho dostal ochranné protialkoholické liečenie ústavnou formou. Teraz ale tento trest žiadal zmeniť, a to na ambulantnú formu.

Pri žiadosti o podmienečné prepustenie z výkonu trestu by to znamenalo, že k lekárovi bude dochádzať. Práve alkohol a zháňanie peňazí naň boli príčinami jeho agresívnych útokov. "Okresný súd Humenné na verejnom zasadnutí zmenil formu ochranného protialkoholického liečenia, a to z ústavnej na ambulantnú formu," povedala hovorkyňa súdov v Prešovskom kraji Ivana Petrufová. 

Žena si nevie predstaviť, že sa jej syn môže vrátiť domov. Vraví, že jeho roky vo väzení boli pre ňu rokmi pokoja. "Ja ho nechcem, zatvorím dom, pôjdem preč, ja ho nechcem," uviedla matka odsúdeného Božena. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy