Oblačno
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Muž bezdôvodne zaútočil na vodičku električky. Po pár dňoch sa jej prišiel ospravedlniť
Zdielať na

Muž bezdôvodne zaútočil na vodičku električky. Po pár dňoch sa jej prišiel ospravedlniť

KOŠICE / Na vodičku električky zaútočil opitý cestujúci. Stalo sa to cez víkend v Košiciach. Mladú ženu udrel päsťou tak silno, že jej vybil zuby a zranil oko aj hlavu. Páchateľ po čine ušiel, no v utorok sa situácia zmenila.

O prípade ako prvý informoval denník Korzár.

Muž na vodičku zaútočil bez akéhokoľvek dôvodu. Otvoril dvere a udrel ju do tváre. K incidentu došlo ešte v sobotu skoro ráno. Krátko pred pol šiestou stál mladý muž na zastávke. Najskôr kopal do inej električky, vodič mu ale dvere neotvoril. Následne na zastávke zastavila vodička ďalšej električky a muž nastúpil. "Vodička bola napadnutá, má zranenia pravého oka a hlavy a dozvedeli sme sa momentálne, že je tam aj ťažšie zranenie, je tam aj zlomenina, je poškodená rohovka," uviedla hovorkyňa DPMK Vladimíra Petrušová.

Zranenej žene pomohli ďalší cestujúci, ktorí privolali záchranárov. Útočník ale okamžite z miesta ušiel. "Tento incident sa stal bez predchádzajúcej komunikácie, opitý cestujúci vtrhol do kabíny vodičky a knokautoval ju priamo do oblasti tváre," dodala Petrušová.

"Pacientku k nám v ranných hodinách priviezla záchranka s tržným poranením, ktoré sme jej ošetrili, po ďalších vyšetreniach nebola nutná jej hospitalizácia, tak sme ju prepustili do domácej starostlivosti," uviedla hovorkyňa Univerzitnej nemocnice L. Pasteura Ivana Vaněková. Útokom sa zaoberá i polícia, tá až do utorkového predpoludnia nepoznala páchateľa tohto odsúdeniahodného skutku.

Počas nakrúcania reportáže však TV JOJ ale došlo k poriadnemu prekvapeniu. V budove dopravného podniku sa zjavil muž, ktorý tvrdil, že vodičku napadol on a prišiel sa ospravedlniť. "Konkrétne sa ospravedlnil za ten čin, vraj nevedel o sebe, bol veľmi opitý, len matne si spomínnal, že udrel vodiča, až z článku sa dozvedel, že udrel vlastne vodičku," uviedol riaditeľ DPMK Vladimír Padyšák. Páchateľ bol veľmi rozrušený a odmietal pred kamerou i mimo nej hovoriť. Ospravedlniť sa chcel hlavne napadnutej žene, tá ale v utorok v nemocnici absolvovala ďalšie vyšetrenia. "Bolo mu zle, potreboval pohár vody, bolo to preňho veľmi nepríjemné, bol odhodlaný, že sa ospravedlní," povedal Padyšák.

"V tejto súvislosti polícia prijala trestné oznámenie pre podozrenie z trestného činu výtržníctva a vo veci koná. V tejto chvíli poverený príslušník PZ vykonáva s podozrivou osobou potrebné procesné úkony smerujúce k vzneseniu obvinenia," povedala Jana Mésarová, policajná hovorkyňa v Košiciach. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy