Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Streľba po krádeži v potravinách. Štvoricu mužov hľadali policajti v lese, jeden páchateľ je postrelený.
Zdielať na

Streľba po krádeži v potravinách. Štvoricu mužov hľadali policajti v lese, jeden páchateľ je postrelený.

PODHÁJSKA / Štvorica mužov vykradla obchod a skončilo sa to streľbou. Muži totiž unikali pred policajtmi, ktorí sa ich snažili dolapiť. Stalo sa to v Podhájskej. Zlodejov zadržali po niekoľkých hodinách. Jeden z páchateľov je postrelený.

Štyria muži vo veku od 19 do 34 rokov sa v noci vlámali do týchto potravín. Do vnútra sa dostali tak, že betónovým stĺpikom rozbili sklenenú výplň. "Z predajne si odniesli fľaše s destilátmi a cigarety za viac ako 1200 eur," uviedla policajná hovorkyňa Renáta Čuháková. 

Zlodeji potom nasadli do auta a aj s ukradnutými vecami chceli z dediny ujsť. To už na miesto smerovali policajti a začali auto prenasledovať. Vodič ohrozoval ostatné autá a nereagoval na výzvy. Policajti preto vystrelili niekoľkokrát do vzduchu. "Nakoľko vodič vozidla nereagoval na varovné signály, boli policajti nútení požiť na zastavenie vozidla varovné výstrely do pneumatík," dodala Čuháková. 

Spolu išlo asi o desať výstrelov, čo zlodejov vôbec neodradilo. Aj počas ich úteku padali ďalšie varovné výstrely. Policajti v okolitých lesoch po mužoch pátrali od noci až do popoludnia. "Všetci boli zadržaní a sú obvinení z trestného činu krádeže vlámaním," povedala policajná hovorkyňa. Počas toho, ako policajti strieľali, jeden z výstrelov zasiahol muža, ktorý sedel v aute. "Jedna osoba bola zranená a je v starostlivosti novozámockých lekárov," dodala Čuháková. 

Dvadsaťštyriročného muža v nemocnici strážia policajti. Aj napriek strelnému zraneniu sa ukrýval pred políciou niekoľko hodín. Podľa informácií TV JOJ v čase výstrelov do pneumatík hliadka netušila, že sa niekto zranil. Všetko teraz preveruje Inšpekčný úrad ministerstva vnútra. "Vyšetrovateľ vykonáva nevyhnutné úkony pre rozhodnutie o ďalšom postupe vo veci," uviedol hovorca ministerstva vnútra Petar Lazarov. 

Policajti naháňali vodiča auta aj v Humennom. Pozrite si archívnu reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy