Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Nehoda v Sitine odstavila premávku. Auto skončilo prevrátené na boku
Zdielať na

Nehoda v Sitine odstavila premávku. Auto skončilo prevrátené na boku

BRATISLAVA / V pondelok ráno sa približne 50 metrov za vstupom do tunela Sitina prevrátilo auto, ktoré ostalo ležať na boku. V aute ostala zakliesnená jedna osoba, ktorú po vyslobodení z auta previezli na Kramáre, bola pri vedomí. V smere z Lamača do Petržalky sa tvorili kolóny.

Šesťdesiatjedenročný vodič zo zatiaľ presne nezistených príčin narazil do časti tunela a prevrátil sa s autom na bok. Diaľničiari okamžite z bezpečnostných dôvodov odstavili premávku na tomto úseku. "Tunel bol v smere do Petržalky úplne uzavretý zhruba 40 minút. 20 minút sa jazdilo v jednom jazdnom pruhu a po odstránení nehody sme tunel plne sprejazdnili pred 10 dopoludnia," povedala hovorkyňa NDS Michaela Michalová.

Viac záberov nájdete v KRIMI. 

Časť diaľnice D2 pred Bratislavou zostala na približne hodinu stáť. Vodič zostal v aute zakliesnený. Z vozidla ho vytiahli hasiči. Našťastie sa pri nehode vážne nezranil. Záchranári ho previezli do nemocnice na Krámare, kde sa podrobil celkovej kontrole.  "Po jeho oslobodení lekár záchrannej zdravotnej služby nenašiel na ňom pri prvotnom vyšetrení žiadne vonkajšie známky nejakého úrazu, vzhľadom na mechanizmus úrazu ho však transportovali do Univerzitnej nemocnice na Kramároch, nakoľko bude treba ďalšími vyšetreniami zistiť, či sa nejedná o nejaké závažné vnútorné poranenia," uviedol hovorca záchranárov Jozef Minár.

Škoda spôsobená dopravnou nehodou bola predbežne vyčíslená na 5000 eur. Vodič zo zákona o cestnej premávke nesmie viesť vozidlo ani vtedy, ak jeho schopnosť viesť auto je znížená aj  únavou. Krátke upadnutie do spánku, ktoré môže trvať len desatiny sekundy, je nebezpečným. Aj v tomto prípade platí, že radšej prísť o pár minút neskôr - a oddýchnuť si, ako prísť v sekunde o život.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy