Zatiahnuté
11°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Sudca rozhodoval o mladých pestovateľoch marihuany, ktorých chytili pri policajnej razii
Zdielať na

Sudca rozhodoval o mladých pestovateľoch marihuany, ktorých chytili pri policajnej razii

ŽIAR NAD HRONOM / Chceli rozbehnúť drogový biznis, prekazila im to policajná razia. Dvaja mladíci už skončili vo väzbe. Rozhodol o nej dnes ráno Okresný súd v Žiari nad Hronom. Na políčku ukrytom v lese nad obcou Baďan pestovali zelené rastliny, počas razie tam zhabali až 31 kíl.

Na Okresnom súde v Žiari nad Hronom sa pracovalo aj v nedeľu ráno. Policajná eskorta priviezla do budovy dvoch mladých mužov. 31 a 34 ročný Levičania čelia obvineniu z obzvlášť závažnému zločinu. Drogový biznis im prekazila až policajná razia, pre oboch žiadali vyšetrovatelia väzbu.

Netrvalo to ani dve hodiny a súd rozhodol o ich väzobnom stíhaní. Obaja muži putovali rovno do ústavu na výkon väzby. "Podali sme sťažnosť, rozhodovať bude krajský súd a počkáme, ako rozhodne. Čakáme na výsledky expertíz a podľa toho sa nastavíme ďalšiu obranu," poznamenala obhajkyňa obvinených mužov

Malú obec pri Banskej Štiavnici si dvaja díleri vyhliadli ako miesto vhodné na rozbehnutie drogového biznisu. V hustom poraste nad obcou Baďan, ukryté pred očami možných zvedavcov, mala dvojica obvinených mužov políčko kde pestovali zelené rastliny rodu Canabis.

Keď miesto objavili policajti, rastliny už mali zhruba tri metre

"Podľa expertízy zo zaisteného množstva, čo je viac ako 31 kilogramov, po vysušení možno získať takmer 4,5 kilogramu suchého extraktu," vysvetľuje Mária Faltániová, hovorkyňa KR PZ Banská Bystrica. 

Les nad obcou tak ukrýval úlovok v hodnote viac ako 22 tisíc eur. Obidvom mužom teraz hrozia vysoké tresty. Starší z obvinených mužov je, zdá sa, nepoučiteľný. Nie je to prvýkrát, čo má problémy so zákonom. "Jeden z obvinených bol už 6 krát súdne trestaný, 3 krát z toho za drogovú trestnú činnosť," približuje Faltániová. 

Za znásilnenie 14-ročného dievčaťa dostal 25 rokov. Súd potvrdil trest pre recidivistu: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy