Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Desivý zážitok cestujúcich z autobusu, ktorý sa sám pohol
Zdielať na

Desivý zážitok cestujúcich z autobusu, ktorý sa sám pohol

KOŠICE / Na košickom sídlisku Dargovských hrdinov došlo včera k mimoriadne dramatickej udalosti. Autobus sa sám pohol potom, ako sa vodič vodič vzdialil zo svojho sedadla. Cestujúci v panike vyskakovali z idúceho vozidla a 42-ročnú ženu autobus dokonca pritlačil k zábradliu.

Hoci 42-ročná žena utrpela ťažké zranenia, momentálne je mimo ohrozenia života.

"Pacientka zostala hospitalizovaná u nás v nemocnici na JIS, kliniky úrazovej chirurgie, jej stav je stabilizovaný, je pri vedomí, komunikuje, nebolo potrebné ju operovať," upresňuje Ivana Vaněková, hovorkyňa UNLP Košice.

Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach v tejto súvislosti začal trestné stíhanie pre trestný čin ublíženie na zdraví v súbehu s prečinom všeobecného ohrozenia, pretože týmto nedbanlivostným konaním bolo spôsobené všeobecné nebezpečenstvo tým, že bol ohrozený život a zdravie cestujúcich.

Presná príčina dopravnej nehody, bližšie okolnosti i miera zavinenia sú však predmetom ďalšieho vyšetrovania. Pripomeňme, že k nehode došlo krátko pred 18. hodinou Autobus sa dal do pohybu dolu kopcom v smere zo zastávky „Kalinovská“ k ulici Hlinkovej, a to práve v čase, keď sa vodič autobusu nachádzal v jeho zadnej časti, kde odstraňoval chybu na označovačoch.

Po tom, čo sa vozidlo pohlo, ľudia v panike vyskakovali von. Autobus zastavilo až zábradlie.

"Počas toho, ako sa z autobusu pokúšala vyskočiť aj poškodená žena, ju autobus doposiaľ neznámym spôsobom zachytil. Následne autobus narazil do kovového zábradlia nachádzajúceho sa za zastávkou „Kalinovská“, po ktorom ostal stáť," hovorí Lenka Ivanová, hovorkyňa KR PZ Košice.

Cestujúca zostala zakliesnená medzi kovovým zábradlím, stĺpom verejného osvetlenia a podvozkom autobusu. Pomôcť jej museli hasiči, ktorí ju vyslobodili pomocou hydraulického náradia a odovzdali záchranárom. Utrpela zlomeniny dolných končatín.

Bezpečný autobus bez vodiča je však možno budúcnosťou hromadnej dopravy:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy