Skoro jasno
11°
Bratislava
Valér
18.4.2024
Obchodná ulica v Bratislave je problémová aj po zriadení stanice mestskej polície
Zdielať na

Obchodná ulica v Bratislave je problémová aj po zriadení stanice mestskej polície

BRATISLAVA / Obchodná ulica v Bratislave bola opäť centrom bitiek a výtržností. Zasahovať museli aj záchranári, ktorí ošetrovali mladíka v bezvedomí. Polícia má kamerové záznamy.

Piatok večer, pár minút po jednej hodine v noci, križovatka ulíc Obchodná a Poštová. Pracovník kamerového systému mestskej polície zaznamenal bitku dvoch ľudí. Jeden z nich po súboji upadol do bezvedomia, na mieste preto museli zasahovať aj záchranári.

"O 1:19 na Obchodnej ul. 42 ročného muža ošetrili a previezli do nemocnice na Mickievičovej ulici pre úraz hlavy," hovorí Jozef Minár, hovorca operačného strediska ZZS.

Hovorca mestskej polície Peter Pleva dodáva: "Policajti zo zásahovej jednotky mestskej polície na mieste zadržali mladého 18-ročného muža z Českej republiky, ktorý bol predvedený na príslušný policajný útvar."

Hovorca magistrátu Peter Bubla pripomína, že incident bol zachytený vďaka novej kamere: "Incident zachytil príslušník mestskej polície na stanici na Obchodnej ulici vďaka jednej z kamier rozmiestnených na tejto lokalite."

Druhý incident sa odohral ani nie dve hodiny od prvej bitky. Do hromadného súboja na zastávke MHD na Obchodnej ulici sa zapojilo 10 ľudí. Výsledkom tejto bitky sú štyria zranení. Traja boli ošetrení na mieste, štvrtý skončil v nemocnici.

Mestským policajtom v tomto prípade pomáhali aj kolegovia z kynologickej hliadky, ktorí práve počas víkendov vypomáhajú na Obchodnej ulici. "Aj v tomto prípade skončili bitkári v rukách štátnej polície. Incident je vďaka novým kamerám zaznamenaný a môže tak poslúžiť štátnej polícii pri ďalšom objasňovaní," dodáva Peter Bubla.

Obchodná ulica je najmä počas víkendu známa vyčíňaním alkoholom podgurážených ľudí:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy