Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Zrážku s kamiónom neprežil mladý motorkár. Manéver kamionistu ho stál život
Zdielať na

Zrážku s kamiónom neprežil mladý motorkár. Manéver kamionistu ho stál život

TORNAĽA / Počas leteckého transportu do nemocnice zomrel 26-ročný motorkár. Neďaleko Tornale narazil do kabíny kamióna. Český kamionista si zrejme pomýlil cestu a chcel sa otočiť. Na tento manéver si vybral miesto za tiahlou zákrutou.

Mladý motorkár smeroval pravdepodobne do Gemerskej Vsi. Pred sebou mal už asi iba 6 kilometrov, keď mu cestu za Tornaľou skrížil kamión. "Vodič kamióna sa na ceste otáčal, pričom nedal prednosť motocyklu, ktorý viedol 26-ročný vodič," približuje Mária Faltániová, hovorkyňa KR PZ. B. Bystrica. 

Attila prechádzal tiahlou zákrutou, prekážku zrejme spozoroval až na poslednú chvíľu. Je možné, že sa ešte pokúsil vyhnúť sa kamiónu, no zrážke sa mu zabrániť nepodarilo a narazil do prednej časti kabíny. Športová motorka letela niekoľko metrov a dopadla do poľa.

Kúsok vedľa nej zostal bezvládne ležať aj zranený muž. "Po príjazde sme zistili, že motocyklista je v poli, ťažko zranený," opisuje situáciu veliteľ zásahu Ján Babič. 

Na mieste už boli aj záchranári, tí spoločne s hasičmi robili maximum preto, aby mladého motorkára zachránili. "Pomáhali sme pri odstraňovaní odevu, zabandážovali sme zranené časti tela, zastabilizovali sme zlomeninu a dali sme zraneného na backboard a pomocou toho sme ho naložili vo vákuovej dlahe do zdravotného vozidla," dodáva Babič. 

Na pomoc privolali aj leteckých záchranárov 

Hoci mal Attila na sebe profesionálne motorkárske oblečenie aj obuv, utrpel mimoriadne vážne zranenia. Na miesto preto privolali aj leteckých záchranárov. Vrtuľník pristál neďaleko miesta nehody."V kritickom stave a v bezvedomí bol odovzdaný posádke vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby," vysvetľuje Katarína Načiniaková, hovorkyňa záchranárskej skupiny Falck. 

Tí s pacientom smerovali do košickej nemocnice, motocyklista však transport nezvládol a zraneniam podľahol. Polícia v prípade tragickej nehody začala trestné stíhanie pre usmrtenie. Do vyšetrovania pribrali aj znalca z odboru cestnej dopravy.

Tragická zrážka kamióna s osobným autom. Cestu pri Hybe uzavreli: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy