Jasno
13°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Údajní únoscovia matky dvoch detí stáli pred súdom. Jej exmanžel si už odpykáva 12-ročný trest
Zdielať na

Údajní únoscovia matky dvoch detí stáli pred súdom. Jej exmanžel si už odpykáva 12-ročný trest

TRNAVA / Údajní únoscovia Andrey Vlčekovej sa opäť postavili pred Okresný súd v Trnave. Matka dvoch maloletých detí je nezvestná od decembra roku 2016. Podľa obžaloby trojica ženu najskôr sledovala a následne ju spred škôlky uniesla. Miroslav Vlček si únos ex-manželky mal objednať z pomsty kvôli majetkovým nezhodám. Aktuálne si za to odpykáva 12-ročný trest za mrežami.

Na lavicu obžalovaných sa v utorok posadili len dvaja z troch údajných únosov Andrey Vlčekovej. Konkrétne Jozef Péter a Mladen Despotovski. Vojtech Ollé, ktorý sa k skutku priznáva a zároveň svedčí proti dvojici sa na súde neobjavil. Dal súhlas, aby sa pojednávalo v jeho neprítomnosti. "Môžem teda uviesť, že on vyhlásil svoju vinu. A samozrejme usvedčuje teda ďalších dvoch spolupáchateľov," povedal jeho advokát Gejza Sidó.

​Sudca plánoval vypočuť viacerých svedkov. Pojednávanie trvalo približne iba 30 minút. Z troch svedkov vypovedal iba jeden. Ďalší sa nedostavil a tretí potreboval tlmočníka.

Svedok sa pred súdom vyjadril, že Vojtech Ollé sa mal u ich spoločného kamaráta pritom ako popíjali pochváliť, že spolu s ďalšími dvoma mužmi uniesli Andreu Vlčekovú. Ollého zároveň opísal, že v tom čase veľa fetoval a bral pervitín a doslova mu z toho prepínalo. Svedok sudcovi tvrdil, že obžalovaného Despotovského videl párkrát v živote a Pétera nikdy. Spomínaná dvojica stále trvá na svojej nevine. Na otázku, prečo Olle tvrdí, že tam boli Péter odpovedal: "To vie len on a NAKA." 

Podľa obžaloby potom ako Andreu spred škôlky uniesli ju odviezli do starého hangára v priemyselnom parku v obci Veľké Ripňany. Tam ju mal čakať Miroslav Vlček, ktorý ju priviazal reťazou o stoličku a donútil ju podpísať podiely vo firmách. Následne ju jeden z nich mal odviezť do Budapešti. Vlček si mal únos objednať z pomsty. Andrea totiž rozpredala jeho majetok ešte v dobe, keď sedel za mrežami.

Vojtech Ollé mal za únos dostať 30-tisíc eur, luxusné Porsche a rodinný dom. Prvých 15-tisíc mal dostať pred únosom a z peňazí vyplatiť Mladena Despotovskeho a Jozefa Pétera. Zbytok peňazí vrátane domu a auta mal Ollé dostať, keď sa situácia okolo nezvestnej Andrey upokojí. 

Najbližšie pojednávanie je naplánované na 17. októbra, kde vypočujú ďalších svedkov.

Pozrite si archívnu reportáž o prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy