Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Vodič pod vplyvom drog sa hnal dedinou, v aute mal aj dieťa
Zdielať na

Vodič pod vplyvom drog sa hnal dedinou, v aute mal aj dieťa

Archívna reportáž

Neznámy pirát ciest ohrozoval sanitku, ktorá prevážala niekoľko-hodinové novorodeniatko v inkubátore do nemocnice. Bezohľadný vodič sa s ňou pretekal a vo vysokej rýchlosti ju predbiehal. Nebezpečnú situáciu rieši polícia.

ZÁVADKA / Dvadsaťpäťročný muž z okresu Michaloviec šoféroval auto pod vplyvom drog. V aute mal aj dieťa. Namiesto predpísanej rýchlosti, išiel 112 kilometrov za hodinu. Policajtom, ktorí ho zastavili tvrdil, že v aute má choré dieťa.

"Policajti, aby počas presunu nenastali zbytočné zdravotné komplikácie, vykonali doprovod vozidla na urgentný príjem do nemocnice," uviedla polícia na svojom facebookovom profile. 

Policajtom sa ale nepozdával, bol drzý a arogantný. "Svojim prejavom javil známky požitia alkoholu alebo iných návykových látok, preto bol vyzvaným aby sa podrobil dychovej skúške. jej výsledok bol negatívny," uviedla polícia vo svojom stanovisku. 

Policajti ho následne vyzvali, aby sa podrobil aj odberu biologického materiálu na zistenie prítomnosti iných návykových látok. Vodič to spočiatku odmietol, neskôr sám žiadal odber.

Po rozbore zistili, že v krvi mal metamfetamín (pervitín), amfetamín a kanabinoidy, teda omamné a psychotropné látky. "Priestupok vodiča bude prejednaný v správnom konaní, kde mu hrozí pokuta od 200 do tisíc eur a zákaz šoférovania do 5 rokov. 

Polícia SR

Na Okresnom súde v Žiline sa pred súd postavil cestný pirát z Poľska, ktorý zapríčinil smrť nevinného vodiča. Pozrite si archívnu reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy