Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
V leopoldovskej väznici zaznel výstrel. Na zemi ostal ležať dozorca
Zdielať na

V leopoldovskej väznici zaznel výstrel. Na zemi ostal ležať dozorca

LEOPOLDOV / V leopoldovskej väznici si odpykávajú tresty tí najhorší z najhorších. Ide o najprísnejšie väzenie na Slovensku. V stredu sa za vysokými múrmi ozval výstrel, po ktorom zostal ležať príslušník väzenskej a justičnej stráže.

Streda, Leopoldov krátko po 7:00 hodine ráno. V Leopoldovskej väznici počas streleckého výcviku došlo k nepríjemnému incidentu, po ktorom zostal zranený príslušník väzenskej a justičnej stráže. Inštruktor, ktorý má na starosti výcvik a učí kolegov manipulovať a správne strieľať zo zbraní, nešťastne postrelil kolegu. "Generálne riaditeľstvo Zboru väzenskej a justičnej stráže potvrdzuje, že v ústave Leopoldov došlo v dopoludňajších hodinách dňa 4.9.2019 k náhodnému výstrelu," informuje Petra Tankovičová  zo Zboru väzenskej a justičnej stráže.

Podľa informácií TV JOJ mal inštruktor zbraň aj so zásobníkom a nábojmi v púzdre. Potom, ako pištoľ vytiahol a začal s ňou manipulovať, došlo k výstrelu. Keď vyťahoval zbraň, netušil, že v zásobníku sa nachádzajú náboje. To zistil, až keď zbraň vystrelila.

Podľa informácií TV JOJ guľka preletela časťou strelnice, odrazila sa od betónu a prešla cez dvere, kde zasiahla muža do ľavého stehna. Išlo o čistý priestrel. Zranený muž v tej chvíli akurát čakal, kým jeho kolegovia dostrieľajú a dostane sa na rad. Počas výcviku mali strieľať z Glockov ráže 9 milimetrov.

Kolegovia postreleného začali ihneď ratovať. Do pár minút prišla do väznica sanitka, ktorá ho previezla do nemocnice. "V súčasnosti je mimo ohrozenia života a nachádza sa v starostlivosti ústavného zdravotníckeho zariadenia," pokračuje Petra Tankovičová. 

Podľa zdroja TV JOJ je inštruktor veľmi skúsený a nikto nerozumie, ako mohlo k tejto nešťastnej náhode prísť. "Prípad vyšetruje vyšetrovateľ Úradu inšpekčnej služby odboru inšpekčnej služby západ. Zbor väzenskej a justičnej stráže poskytuje pri vyšetrovaní tejto udalosti maximálnu súčinnosť. Vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie nie je Zbor väzenskej a justičnej stráže oprávnený sa k prípadu podrobnejšie vyjadrovať," dodala Tankovičová.

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy