Skoro jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Ak sa chystáte v piatok do Trnavy, buďte opatrní: Pre rizikový futbal nastanú obmedzenia
Zdielať na

Ak sa chystáte v piatok do Trnavy, buďte opatrní: Pre rizikový futbal nastanú obmedzenia

TRNAVA / Futbalisti Chorvátska sú už na ceste na Slovensko. Ich cieľ v kvalifikačnom zápase proti Slovensku je jasný - po prehre v Maďarsku chcú v Trnave získať všetky tri body. Na toto futbalové stretnutie sa aktívne pripravuje aj polícia. Zápas totiž vyhodnotila ako rizikový. Na aké obmedzenia sa v meste treba pripraviť?

Po negatívnych skúsenostiach s niektorými fanúšikmi oboch tábor, sa polícia rozhodla vo veľkej miere zvýšiť bezpečnosť v Trnave a okolí. Futbalový zápas sa v piatok bude prekrývať aj s "Tradičným trnavským jarmokom." Opatrenia, ktoré polícia pripravuje, by mali jeho návštevníci pocítiť čo najmenej. Keďže je futbalový zápas označený ako rizikový, pred futbalom, počas aj po skončení bude v uliciach Trnavy niekoľko desiatok policajtov, ktorí budú pripravení v prípade potreby zasiahnuť.  "Pred zápasom, počas neho aj po skončení bude v uliciach vyčlenených asi 370 policajtov, ktorí budú pripravení v prípade potreby zasiahnuť," informovala policajná hovorkyňa Mária Linkešová. 

Obmedzenia v meste 

Pre poriadok v meste, musí polícia predbežne od 17.30 uzatvoriť Kollárovu ulicu. Obyvateľom Podjavorinskej ulice bude umožnený vjazd mimo Ulice Kollárovej. Bezpečnostné opatrenia a s tým súvisiace dopravné obmedzenia budú prispôsobené aktuálnej situácii a čas uzavretia sa preto môže zmeniť. Keďže s parkovaním v okolí štadióna bude problém, polícia žiada návštevníkov oboch podujatí, aby sa presúvali na miesto pešo a autá nechali doma.

"Pre slovenských fanúšikov bude vyčlenené parkovanie na parkovisku pred podnikom ŽOS v Trnave, kde budú môcť vodiči zaparkovať od 16.00 h. Ostatných vodičov žiadame o trpezlivosť, vzájomnú ohľaduplnosť a rešpektovanie pokynov polície. Polícia žiada občanov, aby s týmito obmedzeniami už vopred rátali a svoj program si naplánovali tak, aby sa ich obmedzenia dotkli čo najmenej," informovala policajná hovorkyňa Mária Linkešová. 

Lístky na zápas sú už niekoľko týždňov dopredu vypredané. Podľa slov usporiadateľov, bude fanúšikov ťažké ustriehnuť, aby pred zápasom nepili, keďže sa v okolí koná jarmok. No každý jeden fanúšik bude podrobený rozsiahlej kontrole. Do priestorov štadiónu teda nebude možné priniesť nežiadúce predmety. Agresívni a podgurážení fanúšikovia nebudú na štadión vpustení.

Ak polícia zaregistruje nešportovné správanie, provokáciu alebo použitie dymovníc, delobuchov a podobne, tak v takomto prípade zakročí voči osobám, ktoré sa nezmestia do kože. 

Pozrite sa, ako vyzeralo centrum mesta Bratislavy po nedávnej bitke futbalových chuligánov:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy