Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Sudca rozhodol o väzbe pre muža (36), ktorý mal v bratislavskom byte týrať svoju partnerku
Zdielať na

Sudca rozhodol o väzbe pre muža (36), ktorý mal v bratislavskom byte týrať svoju partnerku

Archívna reportáž

BRATISLAVA / Okresný súd v Bratislave poslal do väzby obvineného Petra H., ktorý mal v byte na sídlisku Petržalka týrať 36-ročnú ženu. Voči rozsudku ale môže stále podať sťažnosť. Obvinený jej mal mesiace odopierať stravu a voľný pohyb. V prípade preukázania viny mu hrozí väzenie na tri až osem rokov. Trest sa ale môže nakoniec zvýšiť.

Počas uplynulého víkendu zasahovali všetky záchranné zložky na Šustekovej ulici v Bratislave. Podľa polície pred jedným z panelákov napadol 36 -ročný Peter H. svoju partnerku. V byte ju mal držať minimálne 2 mesiace, pričom jej psychicky aj fyzicky ubližoval. Policajný vyšetrovateľ ho ešte v pondelok obvinil a následne ho sudca poslal do väzby. "Okresný súd Bratislava V. dňa 2.9. 2019 vzal do väzby obvineného Petra H., a to z dôvodu tzv. preventívnej väzby, to je z dôvodnej obavy, že by mohol pokračovať v trestnej činnosti," vyjadril sa hovorca Krajského súdu v Bratislave Pavol Adamčiak.

Rozhodnutie ale nie je ešte právoplatné. Prokurátor sa totiž vzdal práva podať sťažnosť. "Obvinenému plynie zákonná lehota na podanie prípadnej sťažnosti," dodal Adamčiak. 

Na tiesňovú linku v piatok večer dostali oznámenie o fyzickom napadnutí ženy na bratislavskom sídlisku Petržalka. Muž mal pred vchodom napadnúť svoju družku a po schodoch ju násilne vytiahnuť do domu. Žena tu mal okrem toho páchateľ aj násilne držať v jednom z bytov. Hrozivý incident sa odohrával na Šustekovej ulici.  "V piatok okolo ôsmej išli na bicykli a potom, keď sa vracali, tak ona nechcela ísť naspäť s ním domov a tak ju násilím dovliekol až domov do bytu a bolo to dosť také násilné," opísali situáciu svedkovia.  

Nakoľko na opakované výzvy policajtov k otvoreniu dverí muž nereagoval a z bytu sa ozýval hlasitý krik, na miesto bol privolaný aj policajný vyjednávač,"informovala policajný hovorca Michal Szeiff. Vyjednávač s 36-ročným mužom, ktorý mal žene ubližovať, nadviazal kontakt, no celá situácia sa ešte zhoršovala. Muž bol stále viac agresívnejší a ženu viac a viac ohrozoval. Policajti tak následne vtrhli do bytu. 

Trest sa môže zvýšiť

V byte počas zásahu našli policajti aj rôzne drogy. V prípade preukázania viny mu hrozí väzenie na tri až osem rokov.  "Avšak po doručení znaleckého posudku z odboru zdravotníctva nie je vylúčené, že dôjde k zmene právnej kvalifikácie. V tom prípade by došlo zároveň aj zvýšeniu trestnej sadzby a to vo výške 7-15 rokov," dodal policajný hovorca Michal Szeiff.

Viac o prípade aj TU:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy