Zatiahnuté, dážď
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Majiteľka domu bola na pohotovosti, zatiaľ jej zhorel dom
Zdielať na

Majiteľka domu bola na pohotovosti, zatiaľ jej zhorel dom

VYDRNÍK / Kým trávila prvý septembrový podvečer na pohotovosti, prišla o domov. Keď sa majiteľka chatrče vrátila do osady vo Vydrníku zistila, že jej obydlie zhltli plamene.

Plamene šľahali z každej strany drevenej stavby. V boji s ohňom im pomáhali aj dobrovoľníci zo Spišského Štiavnika. "Bol v štvrtom štádiu horenia. To znamená, že plamene dokončievali dielo skazy. Podľa informácií okolitých sa v objekte už nikto nenachádzal," uviedol veliteľ zásahu Marián Lopúch. 

Iba pár minút pred vypoknutím požiaru bola v dome matka majiteľky. Hľadala tma sunar pre vnúča. Už vtedy cítila zápach z horenia, ale nepripisovala tomu význam. "Vidím, že dačo mi páchne. Ale ja som vyšla von, zamkla dvere. Necítila som, či horí alebo niečo," opísala Viera Žigová, mama majiteľky chatrče. 

Chlapi planeme za pár minút tlakom vody zlikvidovali. Museli zbúrať obhorené priečky. Keďže hrozilo, žeby prehorená konštrukcia mohla ohroziť ich, okolostojacich aj vedľajšie objekty. Čo spôsobilo plamene zatiaľ známe nie je. Podľa príbuzných piecka v dome nebola aktívna, no mali tu zavedenú elektrinu. Zrejme za požiarom stál skrat. Podľa matky majiteľky mali v príbytku pustený televízor a elektrický kábel viedol cez záclonu.

Prednedávnom v Lučatíne pri Banskej Bystrici zachvátil požiar tamojšiu Pílu. Hasiči ho hasiili dlhú chvíľu. Pozrite si archívnu reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy