Polojasno
20°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Novým šéfom hasičov sa stal Pavol Nereča
Zdielať na

Novým šéfom hasičov sa stal Pavol Nereča

Alexander Nejedlý takto v januári 2019 bilancoval rok hasičov. Jedným z najťažších zásahov bolo hasenie požiaru v Kežmarských žľaboch.

BRATISLAVA / Novým šéfom hasičov sa stal Pavol Nereča. Ten doteraz pôsobil ako krajský šéf hasičov v Nitre. Do funkcie ho vymenovala ministerka vnútra Denisa Saková.

Ministerka vnútra Slovenskej republiky Denisa Saková dnes na pôde Prezídia HaZZ vymenovala do funkcie prezidenta Hasičského a záchranného zboru plk. Ing. Pavla Nereču.
Plk. Ing. Pavol Nereča študoval v rokoch 1985 - 1989 Vojenskú strednú odbornú školu oznamovacej techniky v Novom Meste nad Váhom. V rokoch 1996 - 2001 študoval na Slovenskej poľnohospodárskej univerzite v Nitre odbor riadenie v poľnohospodárstve so študijnou špecializáciou krízový manažment.

Svoju pracovnú kariéru začal v roku 1990 na Okresnom národnom výbore v Nitre, kde pôsobil na Okresnej správe zboru PO na pozíciách požiarnik a starší požiarnik do roku 1996. Nasledujúce dva roky pracoval na pozícii operačného dôstojníka na Krajskom úrade v Nitre na odbore požiarnej ochrany v pozícii operačného dôstojníka, v roku 1998 sa na spomínanom odbore stal náčelníkom oddelenia operatívno-technického. V rokoch 2001 - 2010 zastával funkciu vedúceho oddelenia operatívno-technického na Krajskom riaditeľstve HaZZ v Nitre a jeho právnych predchodcoch. Dňom 1. októbra 2010 bol vymenovaný do funkcie krajského riaditeľa KR HaZZ v Nitre, v ktorej pôsobil až doposiaľ. 

Súčasný šéf hasičov Alexander Nejedlý vo svojej funkcii po rokoch končí. Televízii JOJ to potvrdilo ministerstvo vnútra.

"Pán generál Nejedlý odchádza z pozície prezidenta HaZZ SR na vlastnú žiadosť, o svojom rozhodnutí ma samozrejme informoval. Chcemu mu poďakovať za jeho doterajšiu prácu v pozícii prezidenta HaZZ SR a prajem mu veľa šťastia a úspechov v jeho ďalšom pôsobení. Meno nového prezidenta HaZZ sa dozviete v najbližších dňoch," znie stanovisko ministerky vnútra Denisy Sakovej. 

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy