Jasno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Sudca rozhodoval o väzbe pre Michaelu (22), ktorú obvinili z vraždy muža (39) v Hlohovci. Úmyselné napadnutie poprela
Zdielať na

Sudca rozhodoval o väzbe pre Michaelu (22), ktorú obvinili z vraždy muža (39) v Hlohovci. Úmyselné napadnutie poprela

HLOHOVEC/TRNAVA / Tragédia, ktorá otriasla v stredu večer sídliskom v Hlohovci, má pokračovanie. Michaela (22), ktorú polícia z vraždy obvinila, sa v nedeľu ráno postavila pred sudcu. Ten rozhodoval, či ju budú stíhať za mrežami, alebo na slobode.

O tom, či bude mladá žena stíhaná za mrežami rozhodoval sudca okresného súdu v Trnave. Michaelu na súd priviezli policajti pohotovostnej motorizovanej jednotky krátko po pol deviatej. Útla žena mala na rukách putá a papiermi si zakrývala tvár. Po vyše troch hodinách trnavský okresný súd rozhodol jasne. Michaela poputuje do väzby. Na mladú matku čakali 3 policajné vozidlá. Tie ju ihneď potom, ako súd vyriekol verdikt, rovno spred budovy súdu eskortovali do väzby. Na otázky nereagovala. 

To, že si na súdne pojednávanie počká vo väzbe, nám potvrdil jej advokát. "Sudca prípravného konania rozhodol o vzatí klientky do väzby." S rozhodnutím súdu ale podľa advokáta Michaela stotožnená nebola. "Proti rozhodnutiu súdu sme zahlásili sťažnosť, pričom moja klientka poprela akýkoľvek úmysel ublížiť poškodenému," dodal advokát obvinenej. 

  "Z takéhoto skutku spáchaného na chránenej osobe môže byť v zmysle zákona uložený trest odňatia slobody na 20 až 25 rokov alebo na doživotie," informovala policajná hovorkyňa Martina Kredatusová. 

39-ročného Ľubomíra mala bodnúť do hrude. Podľa informácií TV JOJ zo zdroja blízkeho vyšetrovaniu mala byť jeho 22-ročná priateľka pod vplyvom alkoholu. Záchranárom tvrdila, že ho tak už našla. "Výzvu na tiesňovú linku 155 sme prijali po 22. hodine s tým, že pomoc potrebuje zranený muž. Na miesto sme vyslali záchranárov, žiaľ napriek ich maximálnemu úsiliu sa mu ich nepodarilo zachrániť," informovala hovorkyňa operačného strediska záchranárov Alena Krčová.

Viac o prípade aj v reportáži TU:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy