Oblačno
15°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Popíjanie v bare sa skončilo streľbou. Incident, ktorý začal cigaretou, môže muža poslať na 8 rokov za mreže
Zdielať na

Popíjanie v bare sa skončilo streľbou. Incident, ktorý začal cigaretou, môže muža poslať na 8 rokov za mreže

PRAHA / Popíjanie v bare sa skončilo streľbou. A to len preto, že barman upozornil muža s cigaretou, že vo vnútri sa fajčiť nesmie. Muž začal okolo seba zbesilo strieľať a dokonca si dvoch mužov, ktorí popíjali, vzal ako rukojemníkov. Upozorňujeme, že zábery vo videu nie sú vhodné pre maloletých divákov.

Do baru na sídlisku prišiel muž s nabitou legálnou zbraňou okolo polnoci. Kamery z baru ukazujú popíjajúcich troch mužov. Jeden z nich sa opil tak, že ledva chodil. "Muž nafúkal dve a pol promile alkoholu," uviedol Jakub Kopřiva, hovorca polície Karlovarského kraja. Keď si zapálil, vytočilo ho, že ho barman upozornil na to, že vo vnútri baru sa nesmie fajčiť a začal po ňom strieľať legálne držanou pištoľou. Vypálil celý zásobník, šesť rán. "Našťastie to šlo vedľa. Pri kamerách sú tiež diery a aj tie chcel trafiť, ďalšie diery sú pri dverách, kde boli ochrankári," opísala streľbu barmanka. 

​S ním popíjajúci štamgasti sa v tú chvíľu stali jeho rukojemníkmi. Zakazoval im odísť s tým, že ich zabije. Desiatky minút trvajúce peklo vyriešila zásahovka, ktorá muža chytila. "Muža sme obvinili zo zločinu vydierania a prečinu výtržníctva," informoval Jakub Kopřiva.

V sobotu dopoludnia strelec prišiel na Okresný súd v Karlových Varoch, ktorý na muža uvalil väzbu z dôvodu, že by mohol svoje správanie zopakovať. "Súd akceptoval môj návrh na vzatie do väzby. Hrozila tam reálna obava, že by mohol opakovať svoju činnosť. Boli to rodinné spory, zohral v tom rolu aj alkohol," povedal štátny zástupca Jan Svatoš. 

Za vydieranie hrozí mužovi osem rokov za mrežami, kriminalisti ale nevylúčili, že trestný čin prekvalifikujú na pokus o vraždu. V tom prípade by muža zapálená cigareta už mohla vyjsť draho, až 15-ročným väzením. 

Drogová razia vo Filadelfii prepukla v osemhodinovú prestrelku. podozrivý začal na policajtov strieľať, keď ho prišli predviesť na výsluch:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy