Oblačno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Muž (32) po zrážke preletel cez auto a dopadol na kanál. Žena za volantom vodičák nemala
Zdielať na

Muž (32) po zrážke preletel cez auto a dopadol na kanál. Žena za volantom vodičák nemala

MEDOVARCE / Štyridsaťštyriročná žena sadla za volant bez vodičského preukazu, čo sa skončilo takmer tragédiou. V obci neďaleko Zvolena zrazila chodca, ktorý išiel po pravej strane cesty. Po náraze preletel cez auto, s vážnymi zraneniami skončil v nemocnici.

Aj napriek tomu, že nemala vodičský preukaz, mala tú odvahu a sadla si za volant. 44- ročná vodička ale jazdu na Daewoo Matiz nezvládla. "Dostatočne sa nevenovala vedeniu vozidla a odzadu narazila do 32-ročného muža, ktorý išiel po pravej strane cesty," informovala polícia. Muža po náraze prehodilo cez auto a dopadol na betónový odvodňovací kanál. Vodička s autom skončila zakliesnená na hrane kanála.  "Bol to mimoriadne silný náraz. Chodec pri ňom utrpel závažné poranenie hlavy aj tváre," uviedla policajná hovorkyňa Mária Faltániová. 

Na miesto dorazili všetky záchranné zložky. Vážne zraneného chodca následne vrtuľníkom previezli do nemocnice v Banskej Bystrici. "Z dôvodu jeho bezvedomia mu bola odobratá krv. U vodičky alkohol pri dychovej skúške zistený nebol a taktiež jej bola odobratá krv aj moč s podozrením na užitie veľkého množstva antidepresívnych liekov, alebo iných návykových látok," uviedla ďalej polícia. 

Polícia bude ďalej vyšetrovať aj to, prečo vodička jazdila bez vodičáku. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy