Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Po bitke skončil v nemocnici 44-ročný muž. Polícia zadržala 16-ročného mladíka
Zdielať na

Po bitke skončil v nemocnici 44-ročný muž. Polícia zadržala 16-ročného mladíka

KOŠICE / V pohostinstve v Čani sa stal incident, po ktorom zostal v bezvedomí 44-ročný muž. Jozefa napadol mladík z miestnej osady iba preto, že sa snažil upokojiť situáciu a zabrániť iným mužom v hádke a v bitke.

Svedkovia, ktorí celý incident videli na vlastné oči tvrdia, že mladík nemal žiaden dôvod na muža zaútočiť. Jozef pokojne sedel pri stole, keď sa medzi osadníkmi strhla hádka. Chcel ich upokojiť a postavil sa medzi nich. "Skočil do toho poškodeného, jednu mu trafil a koniec, zostal ležať," povedal svedok bitky. 

Jozef si pri páde na betónovú podlahu veľmi vážne zranil hlavu. Zostal nehybne ležať na zemi. "Potom sa prebral asi po 10 minútach, ale nevnímal nič, oči prevrátené. Záchranka prišla a zobrali ho," opísal svedok udalosti.

Rasťo aj ostatní osadníci sa dali ihneď na útek. Útočník sa schoval v kukuričnom poli, netrvalo dlho a skončil v rukách polície. "Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach - okolie po vykonaní potrebných procesných úkonov a zabezpečení dôkazov obvinil z trestného činu ublíženia na zdraví 16-ročného Rastislava z okresu Košice okolie," uviedla policajná hovorkyňa v Košiciach Jana Mésarová. 

Jozef je momentálne v umelom spánku a v nemocnici bojuje o život. "Pacient zostáva naďalej hospitalizovaný u nás v nemocnici na ARE, podrobil sa reoperácii, je v umelom spánku a jeho stav je naďalej vážny," povedala hovorkyňa Univerzitnej nemocnice L. Pasteura v Košiciach Ivana Vaněková. 

"Za tento skutok hrozí trest odňatia slobody na dva až päť rokov, v prípade mladistvej osoby sa trestná sadzba znižuje na polovicu," dodala Mésarová. 

Napadnutý 19-ročný Michal zo Sniny tvrdí, že útočníci na jeho napadnutie nemali dôvod. Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy