Oblačno
13°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Miesto letnej brigády tínedžeri kradli. Úlovok odniesli do zberných surovín
Zdielať na

Miesto letnej brigády tínedžeri kradli. Úlovok odniesli do zberných surovín

KLENOVÁ / Takmer 100 kilogramov medi ukradli a odniesli do zberných surovín. Dostali za to takmer 400 eur. Pre túto nezákonnú „letnú brigádu“ teraz majú piati tínedžeri na krku obvinenia z dvoch trestných činov.

Mladíci navštívili dokopy päť domov. "Možno len chcú nejaké bočné príjmy a nechce sa im robiť. Namiesto brigády kradnú," povedala miestna obyvateľka. 

"V piatich prípadoch neoprávnene vnikli do obydlia iného, v ktorých zotrvali, z týchto obydlí si prisvojili cudzie veci, pričom svojím konaním spôsobili celkovo škodu vo výške najmenej 850 eur," informovala policajná hovorkyňa Jana Ligdayová. Všetko sa dialo v noci. Z domov si odnášali bicykle, dvojkolesový vozík, záhradné nožnice a káble rôzneho druhu aj so zásuvkami.

Okrem štyroch miestnych chlapcov polícia obvinila aj mladého muža zo Stakčína. Ten im robil šoféra. "Mladík napriek tomu, že mal vedomosť o tom, že veci pochádzajú z trestnej činnosti ich na motorovom vozidle zn. Škoda Fábia odviezol do zberných surovín v Snine," pokračuje Jana Ligdayová. 

Tam odpredali takmer 100 kilogramov medi, ktorú získali po spálení izolácie z káblov. Zarobili si približne 370 eur, ktoré si medzi sebou rozdelili. 18-ročného muža policajti obvinili z prečinu podielnictva. Ostatní čelia obvineniu z dvoch trestných činov.

"Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Humennom obvinil štyroch mladíkov vo veku od 16 do 18 rokov z obce Klenová z prečinu porušovanie domovej slobody spáchaného v jednočinnom súbehu s prečinom krádeže," vraví Ligdayová. 

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy