Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Cestovali na dovolenku, miesto toho skončili v nemocnici. Vodič si nevšimol traktor
Zdielať na

Cestovali na dovolenku, miesto toho skončili v nemocnici. Vodič si nevšimol traktor

HONTIANSKE TESÁRE / Cestovali na dovolenku, miesto toho skončili v nemocnici. Poľský pár havaroval pri Hontianskych Tesároch. 60 ročný vodič si nevšimol, že sa traktorista práve chystá odbočiť na vedľajšiu cestu. Vozidlo skončilo v regulačnom kanáli.

Dvojica z Poľska stredným Slovenskom iba prechádzala, cestovali na dovolenku, no ich prázdninové plány zmarila nočná nehoda. Pri Hontianskych Tesároch im po havárii pomáhali hasiči aj záchranári. Ich auto skončilo asi 5 metrov pod cestou v regulačnom kanáli.

"K nehode došlo v katastri obce Hontianske Tesáre, podľa doterajšieho objasňovania, vodič traktora pri odbočovaní vľavo ohrozil za ním jazdiace auto, ktoré ho v tom čase už obchádzalo," informuje policajná hovorkyňa Petra Kováčiková. 

Traktor mal síce zapnutú smerovku, ktorá upozorňovala na zmenu smeru jazdy, no nebolo ju vidieť, lebo na traktore boli na zadných ramenách zapojené diskové brány a práve tie smerovku zakrývali.

"Vodič sa snažil zrážke zabrániť a skončil v regulačnom kanáli," dodala Kováčiková. Posádke poľského auta pomáhali záchranári, ich zranenia si vyžiadali prevoz do nemocnice.

"Na miesto sme vyslali záchranárov, tí ošetrili dvoch ľudí cudzej štátnej príslušnosti a transportovali ich do nemocnice, v ohrození života našťastie neboli," uviedla hovorkyňa operačného strediska záchranárov Alena Krčová. 39-ročná spolujazdkyňa je navyše telesne postihnutá, pri havárii sa zničil aj elektrický vozík, ktorý mali v aute naložený. Predbežné škody podľa polície presiahli 7000 eur.

Pozrite si archívnu reportáž o nehode, ktorú zavinila včela: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy