Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Na cestách úradoval alkohol. Vodič s takmer 3 promile sa zrazil s rodinou s 2 deťmi
Zdielať na

Na cestách úradoval alkohol. Vodič s takmer 3 promile sa zrazil s rodinou s 2 deťmi

SNINA / S takmer tromi promile si sadol za volant a narazil do auta, v ktorom sa viezla rodina s dvoma malými deťmi. 4- ročného chlapčeka a jeho mladšieho súrodenca záchranári museli transportovať do nemocnice. Nehoda sa stala včera podvečer v Snine. Na zrážku dvoch áut doplatil aj tretí vodič, ktorý tadiaľ náhodou prechádzal.

K dopravnej nehode došlo okolo pol piatej popoludní na hlavnej ceste v meste. Po náraze autá odhodilo na desiatky metrov od seba. V jednom z nich sa viezla rodina s dvoma malými deťmi. Tie skončili v rukách lekárov. "Záchranári ošetrili maloleté dieťa a v sprievode matky ho transportovali do nemocnice," uviedla Katarína Načiniaková, hovorkyňa záchranárov. 

Druhé auto viedol 37- ročný vodič, ktorý podľa slov svedkov nemal počas jazdy zapnuté svetlá. Navyše, za volantom nebol triezvy. "Obaja vodiči boli na mieste podrobení dychovej skúške, v prípade vodiča bola dychová skúška pozitívna a to s výsledkom viac ako 2,7 promile," informovala Jana Ligdayová, hovorkyňa KR PZ Prešov. 

Na zrážku dvoch áut doplatil aj tento vodič, ktorý tadiaľ práve v čase nehody prechádzal. Pri náraze sa totiž jednému z áut odtrhlo svetlo a vletelo mu počas jazdy priamo do okna. "Vyletelo svetlo a mne do okna a rozbilo ho," opísal nehodu okoloidúci vodič. 

Vodiča pod vplyvom alkoholu predviedli policajti na oddelenie. "Poverený príslušník Okresného dopravného inšpektorátu v Humennom začal trestné stíhanie vo veci trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, z ktorého bolo vznesené obvinenie vodičovi," dodala Jana Ligdayová. 


Súvisiace články

Najčítanejšie správy