Oblačno
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Sledovanie futbalu skončilo tragédiou. Muž po prevoze do nemocnice zomrel
Zdielať na

Sledovanie futbalu skončilo tragédiou. Muž po prevoze do nemocnice zomrel

KUTNÁ HORA / Tragédiou sa skončila bitka dvoch futbalových fanúšikov. Po sledovaní zápasu napadol jeden druhého. Obeťou sa stal fanúšik futbalovej Viktorky Plzeň, ktorý utrpel vážne zranenia.

"Viktoriánská rodina v piatok prišla o svojho dôležitého člena, fanúšika Víta K. Vyjadrujeme úprimnú sústrasť rodine a priateľom," píše sa na Twitteri klubu FC Viktoria Plzeň. 

Vít bol telom aj dušou plzenský Viktorián. V športbare v Kutnej Hore sledoval zápas futbalistov Plzne v Antverpách. Potom sa strhla bitka. "Táto potýčka pokračovala ďalej vonku, kde došlo k zraneniu u jedného z mužov," informovala hovorkyňa polície Veronika Čermáková. 

Muž mal po bitke poranenú hlavu a hrudník, záchranári ho okamžite previezli do nemocnice. Tu ale svojim zraneniam podľahol, polícia následne útočníka, s ktorým sa Vít pobil, zadržala. "Prípad prebrali krajskí kriminalisti, ktorí zahájili trestné stíhanie pre zvlášť závažný zločin - ublíženie na zdraví," pokračovala hovorkyňa polície Veronika Čermáková

Dnešný ligový zápas so Slovácekm začal minútou ticha. Štátny zástupca rozhodne v následujúcich hodinách, či zadržaný útočník skončí vo väzbe. "V prípade odsúdenia, hrozí mužovi trest odňatia slobody 8 až 16 rokov," dodala policajná hovorkyňa. 

Pred časom sa strhla bitka futbalových chuligánov aj v centre Bratislavy. Viac v reportáži TU:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy