Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Tragická nehoda pri Košiciach. Vodič predbiehal taxík, čelne sa zrazil s kamiónom
Zdielať na

Tragická nehoda pri Košiciach. Vodič predbiehal taxík, čelne sa zrazil s kamiónom

KOŠICE / Za košickou mestskou časťou Šebastovce asi 100 metrov pred mostom došlo skoro ráno k tragickej zrážke osobného automobilu a nákladného auta. Vodičovi sa stalo osudným nerozvážne predbiehanie iného auta.

Vodič osobného auta sa na rovnej ceste zrazil s oproti idúcim kamiónom. Pri silnej zrážke nemal šancu na prežitie. Vodič Fabie predbiehal vozidlo taxislužby, nestihol sa už ale zaradiť do svojho jazdného pruhu a došlo k nárazu do kamióna, ktorý riadil vodič z Rumunska.

"40-ročný vodič motorového vozidla utrpel zranenia, ktorým na mieste podľahol," uviedla pre TV JOJ policajná hovorkyňa Lenka Ivanová. Osobné auto i kamión odhodilo do poľa. Z auta zostala len kopa šrotu. "Pri neopatrnom predbiehaní taxíka čelne zrazil s nákladným autom, pri ktorom došlo k tragickej dopravnej nehode, nebohý vodič utrpel mnohopočetné poranenia nezlučiteľné so životom," informoval ohliadajúci lekár Otto Mižík. 

Vodičovi kamiónu sa nič nestalo, bol však v šoku. Telo nebohého vodiča zostalo vo vraku auta zakliesnené. Na mieste zasahovali hasiči i policajti, ktorí na niekoľko hodín cestu úplne uzavreli. Nehodu dokumentovali aj za účasti znalca z odboru dopravy.

"Vodič kamiónu bol podrobený dychovej skúške, ktorej výsledok bol negatívny. To, či pred nehodou požil alkohol vodič osobného motorového vozidla, bude zisťované pri pitve," dodala Ivanová. Presné príčiny a okolnosti nehody sú predmetom ďalšieho vyšetrovania.

Pozrite si reportáž o nedávnej nehode na diaľnici D1: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy