Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Vydieraní nahými fotografiami pred súdom
Zdielať na

Vydieraní nahými fotografiami pred súdom

BANSKÁ BYSTRICA / Na banskobystrickom súde pokračovala známa kauza vydierania intímnymi fotkami. Na známy trik naletelo takmer 200 mužov z celého Slovenska, mladých aj tých starších. Ich výpovede pred súdom boli takmer navlas rovnaké.

Pred senátom už vypovedalo viac ako 150 svedkov, niektorých z nich museli pred súd predviesť policajti. Scenár bol vo všetkých prípadoch rovnaký, obeťami sa stali mladí, ale aj muži v zrelom veku.

Na internetových zoznamkách komunikovali so slečnou, ktorej poslali intímnu fotku. Na druhý deň volala zhrozená mama maloletého dieťaťa a žiadala finančné odškodnenie.

"Vyhrážali sa políciou, že ma udajú a potom, že pokuta 800 eur," hovorí svedok.

Podľa obžaloby mali zneužiť aj meno reálneho policajta, ten volal poškodeným mužom a potvrdil, že im hrozí vyšetrovanie a že bude lepšie sa s mamou dievčiny dohodnúť.

"Číslo účtu mi nadiktovali, finančne som bol ošklbaný, urobil som hlúposť," hovorí svedok.

Akousi hlavou mal byť 44-ročný Miroslav, vinný sa však byť necíti. Vyše roka je vo vyšetrovacej väzbe. Problémy so zákonom mal aj v susednom Maďarsku.

"Ani jeden svedok obžalovaných nestotožnil, nemenoval," vraví obhajca Rastislav Urbáni.

Traja zo šestice obžalovaných sa priznali. Po Sofii Mercedes stále pátra polícia. Podľa obžaloby si mali prilepšiť o desiatky tisícok eur.

"Moji klienti sa cítia byť nevinní, tvrdia rovnako ako od začiatku, že s danou trestnou činnosťou nemajú absolútne nič spoločné," hovorí obhajca Urbáni.

Súdne konanie trvá už dlhšie:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy