Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Hromadná nehoda dovolenkárov. Po zrážke sa zranil 14-ročný chlapec
Zdielať na

Hromadná nehoda dovolenkárov. Po zrážke sa zranil 14-ročný chlapec

SMOKOVEC/POPRAD / Reťazová nehoda s medzinárodnou účasťou. Poškodenie štyroch áut na ceste medzi Smokovcom a Popradom skomplikovalo dovolenku Slovákom, Čechom i Poliakom. V nemocnici po zrážke skončil lne 14-ročný chlapec.

Cesta medzi Starým Smokovcom a Popradom je v rekonštrukcií. Je na nej umiestnené dopravné značenie a na jednom úseku riadi premávku semafor z oboch strán. Vodič Dacie tak zastavil za kolónou, ktorá stála na červenú. Za ním zastala Honda a následne Škoda. No poľský vodič BMW zabrzdiť nestihol a nasledoval silný náraz, ktorý dve autá pred ním posunul. "Išli sme do Čiernej Hory a do Chorvátska. Chvíľa nepozornosti a je po dovolenke," povedal vodič z Poľska Marcin. 

Nielen Poliakom sa dovolenka predčasne skončila. Aj českej posádke idúcej pred nimi, náraz výlet nepochybne skomplikoval. Tak ako aj dovolenkárov z Liptovského Mikuláša vezúcim sa v Honde. V Dacii sedel vodič sám, okrem neho sa ale v každom aute viezli aj deti. Podľa našich informácií utrpel pri nehode zranenie iba jeden účastník. "Môžem potvrdiť zásah záchranárov, ktorý po nehode pomáhali zranenému tínedžerovi. Vzhľadom na to, že ide o neplnoletú osobu, viacej informácií k jeho zdravotnému stavu a zásahu záchranárov nemôžem poskytnúť," informovala hovorkyňa operačného strediska záchranárov Alena Krčová. 

Podľa našich informácií išlo o 14- ročného Čecha, ktorý mal utrpieť len ľahšie zranenia. Mal sa v aute viezť s príbuznou, ktorá s ním do nemocnice odišla ako doprovod. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy