Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Rasťo zabodol svoju matku (56) priamo do krku. Tvrdí, že čin nespáchal a chce obnovu konania
Zdielať na

Rasťo zabodol svoju matku (56) priamo do krku. Tvrdí, že čin nespáchal a chce obnovu konania

BETLIAR / Pred senát košického okresného súdu sa opäť postavil Rastislav z Betliara, ktorý si odpykáva trest za vraždu svojej mamy. 56- ročnej Lýdii zabodol nôž priamo do krku a to len dva dni po tom, čo pochovala manžela. Súd dopoludnia rozhodoval o žiadosti odsúdeného o znovuotvorenie procesu.

Hoci si Rastislav verdikt vypočul už pred niekoľkými mesiacmi, s trestom spokojný nie je. Okresný súd mu za vraždu mami vymeral 20- ročný trest, ten po odvolaní potvrdil i krajský súd. Rasťo ale tvrdí, že mame by neublížil a žiadal o obnovu konania. "Snažím sa stále rozpamätať, čo sa stalo, aj policajtom som vždy hovoril pravdu a pomáhal som," povedal.  

Rastislav mal podľa jeho slov mamu rád, hoci mali komplikovaný vzťah. Celá rodina totiž holdovala alkoholu a pod jeho vplyvom vznikali aj časté hádky, bitky. Môj zlý psychický stav spolu s alkoholom spôsobili to, že som si nie istý celou vecou. "Môj zlý psychický stav spolu s alkoholom spôsobili to, že som si nie istý celou vecou,"  pokračoval odsúdený Rastislav. 

Verdikt považuje za nespravodlivý, naďalej trvá na tom, že čin nespáchal a dožaduje sa obnovy konania. "Lebo o mne krivo svedčili svedkovia a policajti od začiatku hľadali dôkazy proti mne," poznamenal. 

Senát ale nepovažoval tieto dôvody za dostatočné pre znovuotvorenie procesu a žiadosť zamietol.  "Dôkazy, ktoré navrhujete, nie sú dôkazmi skôr neznámymi súdu, jednoducho tieto dôkazy boli vykonané, či už v prípravnom konaní, alebo na hlavnom pojednávaní," uviedol senát.  Rastislav zahlásil proti rozhodnutiu sťažnosť. 

Pozrite si reportáž o podobnom prípade. Svoju matku napadol ale mačetou:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy