Oblačno
17°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Cyklista neprežil zrážku s automobilom. Po náraze zostala z bicykla len kostra bez kolies
Zdielať na

Cyklista neprežil zrážku s automobilom. Po náraze zostala z bicykla len kostra bez kolies

OKOČ/DOLNÝ ŠTÁL / 32 ročný vodič viezol v aute svoje dve malé deti, keď medzi Dolným Štálom a obcou Okoč došlo k zrážke s cyklistom. Hasičom z Veľkého Medera sa 46 ročného muža síce podarilo oživiť, ale pri prevoze do nemocnice zraneniam podľahol. Zatiaľ nie je jasné, ako presne došlo k tragédii, polícia vyšetruje kto nehodu zavinil.

46 ročný Ernest išiel na bicykli z práce z Dolného Štálu, domov ale už nedorazil. Srdcom a dušou dobrovoľný hasič, niekdajší veliteľ zo Sokoliec, neprežil zrážku s automobilom, ktorého vodič prichádzal v rovnakom jazdnom pruhu. "V smere na obec Okoč došlo k stretu osobného auta Opel Insignia s cyklistom. Pri nehode utrpel cyklista vážne zranenia, ktorým pri prevoze do nemocnice podľahol," informuje o nehode Mária Linkešová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ Trnava. 

Auto do cyklistu pravdepodobne vrazilo zozadu, náraz ho vymrštil najprv na čelné sklo v mieste spolujazdca, na ktorom bola umiestnená detská sedačka s mladším dieťaťom vodiča, ktorému sa našťastie nič nestalo. Muž preletel cez strechu auta, po náraze zostala z bicykla len kostra bez kolies. "Po príchode na miesto príslušníci začali oživovať cyklistu až do príchodu záchranárov, v osobnom aute sa nikto nezranil," približuje Attia Gaal, veliťel HaZZ Veľký Meder. 

Okolnosti a mieru zavinenia polícia naďalej vyšetruje. "32 ročný vodič osobného auta, ani dve maloleté deti, sa pri nehode nezranili," dodáva Mária Linkešová, hovorkyňa KR PZ Trnava. Úzka cesta III. triedy nie je príliš frekventovaná, ako došlo ku kolízii, ktorá si vyžiadala ľudský život, ako aj to či bol dodržaný bezpečný odstup od cyklistu, aby nedošlo ku zrážke, preverujú policajti.

Zlodej sa vlámal do domu. Keď sa najedol, odišiel na ukradnutom aute: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy