Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Zlodej sa vlámal do domu. Keď sa najedol, odišiel na ukradnutom aute
Zdielať na

Zlodej sa vlámal do domu. Keď sa najedol, odišiel na ukradnutom aute

ŠOPORŇA / Vlámal sa do domu, najedol sa, ukradol auto a ešte v ten istý deň skončil v rukách polície. To všetko sa odohralo v Šoporni v okrese Galanta. Zlodej navyše neváhal vykonať veľkú potrebu priamo do vane okradnutých majiteľov.

V nedeľu približne o pol jednej popoludní si to 24-ročný mladík namieril do jedného z rodinných domov v Šoporni v časti Štrkovec. Majitelia sa v tom čase nenachádzali doma ani v dedine. Zlodej využil príležitosť a vlámal sa dnu.

So sebou si odniesol cennosti ako šperky, notebook, peňažnú hotovosť a cigarety. Naponáhlo zrejme nemal. Medzi tým stihol zjesť jogurt a zapáliť si cigaretu. Podľa informácií TV JOJ z prostredia vyšetrovania mal dokonca majiteľom vykonať do vane veľkú potrebu. Napokon odišiel ich autom, ktoré parkovalo pred domom. "Majiteľovi spôsobil škodu za vyše 2200 eur," povedala policajná hovorkyňa v Trnave Mária Linkešová. 

Policajti natrafili na tohto muža ešte v ten istý večer pri dopravnej kontrole, neďaleko obce Boleráz. Zastavili ho na škode Fabia, asi 500 metrov za obcou smerom na Senicu.Nemal pri sebe doklady a následne zistili, že ide o kradnuté auto. Podľa informácií TV JOJ sa mal priznať, že bol pod vplyvom drog. "Polícia zaistila niektoré z odcudzených šperkov aj vozidlo. Tie budú po ich stotožnení vrátené späť majiteľom. Na základe rozhodnutia súdu bol muž eskortovaný do výkonu väzby," dodala Linkešová. 

Obvinenému 24-ročnému mladíkovi z Veľkého Zálužia tak hrozí pobyt za mrežami na 3 až 10 rokov.

Viacerým zlodejom sa stane, že nemajú svoj deň, napríklad ako tento bankový lupič z USA. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy