Oblačno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Muž mal sekerou zaútočiť na vlastného strýka. Nemal najmenšiu šancu na prežitie
Zdielať na

Muž mal sekerou zaútočiť na vlastného strýka. Nemal najmenšiu šancu na prežitie

KYSTA / Tragický čin otriasol obyvateľmi obce Kysta v okrese Trebišov. 34 ročný muž mal sekerou zaútočiť na vlastného strýka. Muž nemal najmenšiu šancu na prežitie. Polícia prípad vyšetruje ako obzvlášť závažný zločin vraždy.

Krvavý incident sa odohral na pozemku rodinného domu. V ňom podľa susedov žil 59 ročný muž so svojím synovcom Danielom. Práve on mal útočiť sekerou. "34 ročný podozrivý muž mnohopočetnými sečnými ranami do hornej časti tela úmyselne usmrtil 59 ročného miestneho muža, ktorý na následky zranení zomrel ihneď na mieste," informuje košická krajská hovorkyňa policajtov Lenka Ivanová. 

Telo nebohého muža mal útočník odtiahnuť do záhrady. Pomoc privolali susedia. Podľa nich Daniel trpel schizofréniou. "Policajti sa ho pýtali, či vie, ako sa volá. Povedal, že nie. A či vie, čo sa stalo. Tiež nevedel," opisuje situáciu obyvateľka dediny. "Nebudem to komentovať. Je to tragédia, nemalo sa to stať. Ten chlapec bol chorý a tamten si to nezaslúžil. Je to veľmi smutné," myslí si starostka obce Helena Borčíková. 

Na miesto dorazili kriminalisti spolu s vyšetrovateľmi, aby urobili dôkladnú obhliadku miesta činu. 34 ročného podozrivého muža policajti krátko po čine zadržali a umiestnili do cely policajného zaistenia. "Vzhľadom na to, že ide o skutok závažného charakteru, udalosť dokumentuje krajský policajný vyšetrovateľ, ktorý v tejto súvislosti začal trestné stíhanie pre obzvlášť závažný zločin vraždy," približuje Lenka Ivanová. 

Miestni hovoria o skrate 

S Danielom vraj doposiaľ neboli žiadne vážnejšie problémy. Miestni obyvatelia hovoria o skratovom konaní. "Na tú chorobu, čo mal, ja neviem, žeby niekoho niekedy napadol. On konal v amoku, on nevedel, čo robí," vysvetľuje obyvateľka obce. "Polícia v tomto prípade čaká na výsledky pitvy a vykonáva všetky úkony smerujúce k vzneseniu obvinenia," dodáva Ivanová. 

Partnerská hádka mala krvavé vyvrcholenie. Viac vo videu: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy