Skoro jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Mimoriadne krutým spôsobom sa zbavil psa. Zviazal ho, aby sa nemohol pohnúť a odhodil ho za dedinu
Zdielať na

Mimoriadne krutým spôsobom sa zbavil psa. Zviazal ho, aby sa nemohol pohnúť a odhodil ho za dedinu

ZEMIANSKE SADY / Niekto sa chcel zbavil asi 5-ročného psa, zviera zviazal, aby sa nemohlo pohnúť a odhodil ho za dedinu. Stalo sa to v Zemianskych Sadoch. Kríženca dogy objavil muž počas prechádzky.

Predné laby zviazané oceľovým káblom a zadné čiernym elektrickým káblom, okolo krku drôt. Takto sa niekto zbavil psa asi 300 metrov za dedinou. "Tie predné nohy boli zviazané káblom spolu na krku," vysvetľuje zástupca útulku zvierat František Kubíček. 

Okoloidúci muž, ktorý kríženca našiel počas prechádzky, zavolal políciu a tým zvieraťu zachránil život. "Policajti vyrozumeli pracovníka útulku, ktorý si zviera prevzal do opatery," informuje trnavská krajská hovorkyňa policajtov Mária Linkešová. 

Zviazaný kríženec sa nevedel ani pohnúť, ležal v tráve celé dni na slnku. Špecialista z útulku po príchode zistil, že zviera je vysilené a aj prehriate. "Je zanedbaný, vychudnutý," opisuje Kubíček. 

Psíka nedokázali na mieste ani rozviazať

Urobili to opatrne až po prevoze do útulku pomocou klieští, keďže oceľové káble mal silno utiahnuté. "Spodné časti nôh sú dosť napuchnuté a je tam aj rana od toho drôtu," dodáva Kubíček. 

Podľa špecialistu z útulku psa takto zrejme zviazal majiteľ, ktorému musel dôverovať. "Cudziemu človeku by sa asi bránil," myslí si Kubíček. 

Cudziemu by neveril 

Určite mu to cudzí človek byť nemohol to len majiteľ ho tak zaviazal a previazal. "Zatiaľ sme neprijali podnet od občanov, na základe ktorého by sme mohli konať," tvrdí Mária Linkešová. 

Keďže polícia prípad ďalej nerieši, nakoľko nikto nepodal trestné oznámenie, v najbližších hodinách tak urobí útulok. Psík je teraz v karanténe a potom mu budú hľadať nový domov.

Muž umýval psa v autoumyvárni. Podľa veterinára môže ísť o týranie. Viac vo videu: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy