Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Chcel začať nový život v zrekonštruovanom dome. Jeho sen prekazili plamene
Zdielať na

Chcel začať nový život v zrekonštruovanom dome. Jeho sen prekazili plamene

ŠVÁBOVCE / Chcel začať nový život v opravenom domčeku, no jeho plány prekazili plamene. Vo štvrtok nadránom požiar zachvátil strechu rodinného domu v Švábovciach a majiteľ sa len bezmocne pozeral ako sa jeho sen rúca.

Stúpajúci dym a plamene si všimli niekoľko minút po druhej hodine mladí muži. Utekali zobudiť majiteľovu príbuznú, ktorá zobudila aj samotného majiteľa. "Kým som prišiel, bol tu už veľký oheň," uviedol majiteľ domu Ján Pecha. 

Ján nemal šancu oheň svojpomocne uhasiť. Keď dorazili popradskí hasiči, z domu už šľahali niekoľkometrové plamene. "Išlo o požiar strešnej konštrukcie," povedal veliteľ zásahu hasičov Marián Lopuch. 

Na to, aby sa hasiči dostali k všetkým ohniskám, museli otvoriť strechu. Robili všetko preto, aby sa oheň nedostal do interiéru. "Vzhľadom k dobrému stavebnému riešeniu objektu nedošlo k rozšíreniu požiaru aj do spodnej časti, ktorá je v rekonštrukcii," dodal Lopuch. 

Ján sa tešil, že si dom s pomocou rodiny opraví a začne nový život. Má priateľku, chceli si založiť rodinu. Požiar ich plány prekazil, radosť sa zmenila na starosti. Majiteľ si nevie vysvetliť z čoho mohlo začať horieť. Príčina bude známa až po vyšetrovaní. 

Pozrite si archívnu reportáž.


Súvisiace články

Najčítanejšie správy