Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Vladimír (55) na križovatke neodbočil a s autom vpálil rovno do krčmy. Zasahovať musel aj vrtuľník
Zdielať na

Vladimír (55) na križovatke neodbočil a s autom vpálil rovno do krčmy. Zasahovať musel aj vrtuľník

PERNEK / Najprv obrovská rana do domu, potom ponáhľajúce sa záchranné zložky. Tatko to vyzeralo v obci Pernek na Záhorí. Päťdesiatpäťročný muž skončil na terase pohostinstva. Zasahovať museli aj leteckí záchranári.

"Podľa informácií z volania na tiesňovú linku 155 malo dôjsť k dopravnej nehode, pri ktorej sa zranila jedna osoba a z auta údajne vytekali kvapaliny," informovala hovorkyňa operačného strediska záchranárov Alena Krčová. Päťdesiatpäťročný Vladimír smeroval od obce Kuchyňa, keď chcel na križovatke v Perneku odbočiť na Malacky, z doposiaľ nezistených príčin neodbočil a namieril to rovno do pohostinstva. Zničil časť drevenej terasy a zastavila ho až stena krčmy, ktorá po náraze v niektorých častiach praskla. Okoloidúci vodiči ihneď volali pomoc.  

Vodič zostal po nehode v aute zakliesnení. Pomôcť mu museli až privolaní hasiči. Na mieste pristál aj záchranársky vrtuľník. "Osobu pomocou hydraulického náradia vyslobodili, poskytli predlekársku pomoc, vymedzili priestor zásahu, vykonali protipožiarne opatrenia a asistovali ZZS pri transporte pacienta," vyjadril sa Juraj Slovinský, riaditeľ Okresného riaditeľstva hasičov v Malackách. 

Potom, čo 55-ročného muža, ktorý sa sťažoval na bolesť hlavy, hrudníka a chrbtice záchranári prvotne ošetrili, ho previezli sanitkou k leteckým. Tí museli totiž s vrtuľníkom pristáť na neďalekom miestnom futbalovom ihrisku. "S poranením hlavy, hrudníka, chrbtice a početnými odreninami po tele bol v stabilizovanom stave, pri vedomí letecky transportovaný do Univerzitnej nemocnice sv. Cyrila a Metóda v Bratislave," uviedla Zuzana Hopjaková, hovorkyňa leteckých záchranárov. 

Po celý čas bol pri vedomí a komunikoval. V nemocnici si ho prevzal tým lekárov a pre zranenie chrbtice podstúpil okamžité vyšetrenie. "Pacient k nám bol privezený z vážnymi poraneniami chrbtice. Aktuálne sa vykonávajú všetky potrebné vyšetrenia, aby lekári mohli zvážiť ďalší postup," poznamenala hovorkyňa nemocnice Eva Kliská. 

Vladimír môže hovoriť o veľkom šťastí. V čase, keď vošiel na inak frekventovanú hlavnú cestu neprichádzali žiadne autá. Podľa našich informácií mal hasičom, ktorí mu zo zdemolovaného auta pomáhali, povedať, že mu nefungovali brzdy. Podľa našich informácií sa len pred časom vrátil z nemocnice. Či naozaj nefungovali brzdy alebo prišlo pánovi Vladimírovi nevoľno, alebo bolo príčinou niečo iné, sa zatiaľ ešte nedá povedať. Nehodu policajti vyšetrujú. Nepojazdný vrak odtiahla odťahová služba.

Policajné kontroly na cestách pokračujú. Viac v reportáži TU:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy