Skoro jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Zlodej ukradol takmer päťsto litrov nafty zo staveniska slovenského plynovodu. Nikto nič nevidel ani nepočul
Zdielať na

Zlodej ukradol takmer päťsto litrov nafty zo staveniska slovenského plynovodu. Nikto nič nevidel ani nepočul

Zlodej ukradol takmer päťsto litrov nafty zo staveniska slovensko-poľského plynovodu. Nikto nič nevidel ani nepočul.

CHLMEC / Neznámy páchateľ nebadane ukradol takmer 500 litrov nafty. Vytiahol ju zo strojov z výstavby slovensko-poľského plynovodu. Navyše sa tak stalo závažnejším spôsobom. Zlodejovi preto hrozí až 10-ročný pobyt za mrežami.

Neďaleko obce Chlmec je trasa, kadiaľ povedie slovensko-poľský plynovod, ku krádeži malo dôjsť práve v týchto miestach. Na výstavbe plynovodu sa pracuje už takmer rok.

Výkopovým prácam predchádzal pyrotechnický prieskum

K trase plynovodu chodili policajti pre množstvo nájdenej munície ako na klavír. "Teraz sme sa dostali do najdôležitejšej fázy výstavby, je to viac ako 6 tisíc kusov potrubí a ešte o niečo viac zvarov bude treba urobiť," vysvetľuje hovorca Eustream Pavol Kubík. 

Na trase plynovodu sú preto teraz rôzne ťažké mechanizmy. Z jedného z nich zlodej odcudzil visiaci zámok a pokračoval ďalej. "Doposiaľ neznámy páchateľ odstránil visiaci zámok z veka palivovej nádrže a následne cez nalievací otvor odcudzil 430 litrov motorovej nafty," informuje o krádeži prešovská krajská hovorkyňa policajtov Jana Ligdayová. 

Eustream stavenisko odovzdal zhotoviteľovi

Tým je firma zo západného Slovenska. Telefónne číslo, ktoré majú uvedené na internetovej stránke, nedvíhal nik. Na miesto prišiel aj kriminalistický technik, ktorý okolnosti zadokumentoval. Policajti už v tejto súvislosti začali aj trestné stíhanie.

A to pre zločin krádeže. Ako sa podarilo stovky litrov nafty zlodejovi ukradnúť úplne nebadane, zatiaľ nevedno. Viaceré úseky staveniska sú pritom strážené pracovníkmi bezpečnostnej služby. "Keďže sa páchateľ mal skutku dopustiť závažnejším spôsobom konania, hrozí mu väzenie od troch až na 10 rokov," dodáva Jana Ligdayová. 

Dvaja lupiči prišli do klenotníctva na Laurinskej ulici za bieleho dňa a odcudzili viacero šperkov vo výške viac ako 50 tisíc eur. Viac vo videu: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy