Polojasno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Súd poslal útočníka so sekerou do väzby. Kamarát, ktorého napadol, je vo vážnom stave
Zdielať na

Súd poslal útočníka so sekerou do väzby. Kamarát, ktorého napadol, je vo vážnom stave

DOLNÝ BADÍN / Päťdesiatosemročného páchateľa, ktorý počas víkendu zaútočil sekerou na 38-ročného muža už policajný vyšetrovateľ obvinil aj oficiálne. Muž sa mladšiemu kamarátovi v dome v Dolnom Badíne vyhrážal zabitím a sekerou ho zasiahol do oblasti hlavy. Obeť leží vo vážnom stave s krvácaním do mozgu v nemocnici.

Sekerou zaútočil, keď ležal 38-ročný Rastislav na posteli so slovami, že ho zabije. Páchateľ ho zasiahol do oblasti hlavy aj chrbta. Muž iba zázrakom útok prežil, no s krvácaním do mozgu ho hospitalizovali v nemocnici vo Zvolene. Jeho stav je vážny. "Po slovnej hádke a následnom vyhrážaní sa zabitím na muža zaútočil sekerou," policajná hovorkyňa v Banskej Bystrici Mária Faltániová. 

Podľa polície sa pod nešťastie vo veľkej miere podpísal alkohol. Muži popíjali v dome útočníka v Dolnom Badíne v okrese Krupina. Po hádke ale 58-ročný muž svoj hnev neovládol a zobral do ruky sekeru. Po zadržaní strávil víkend v policajnej cele. V pondelok prišlo zo strany vyšetrovateľa oficiálne obvinenie. "Vyšetrovateľ vo Zvolene 58-ročného muža obvinil zo zločinu ublíženia na zdraví v štádiu pokusu a prečinu nebezpečného vyhrážania," dodala Faltániová. 

Vyšetrovateľ pre útočníka žiadal väzbu. Päťdesiatosemročného Štefana preto v pondelok podvečer eskortovali na Okresný súd vo Zvolene. Rozhodovanie trvalo vyše hodiny a sudca rozhodol o väzobnom stíhaní. "Za tento zločin hrozí trest odňatia slobody na 4 až 10 rokov," uviedla Faltániová. 

O prípade sme vás informovali aj v nedeľnom spravodajstve.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy